Stiri

Urmează să împlinești 18 ani? Iată 3 alegeri înțelepte pe care merită să le faci în tinerețe pentru a-ți ușura traiul mai târziu

Viața de adult pare fascinantă și lipsită de griji atunci când o privești din perspectiva puștiului rebel care nu acceptă să revină acasă la ora stabilită cu familia, însă, în realitate, lucrurile stau puțin diferit. Într-adevăr, anii maturității vin cu multă libertate și cu multe bucurii. Totuși, după vârsta de 18 ani vei simți, în egală măsură, cum responsabilitățile te vor apăsa din ce în ce mai tare pe umeri.

Adult poate fi oricine este binecuvântat să trăiască pe acest pământ mai mult de 18 primăveri, dar important este să știi să-ți faci traiul unul cât mai confortabil și mai liniștit. Sfaturile celor trecuți prin viață nu au foarte mare succes în rândul tineretului și este de înțeles, date fiind diferențele uriașe dintre generații. Rămâi, totuși, cu ochii deschiși și gândește rațional: există câteva probleme cu care omul s-a confruntat din cele mai vechi timpuri și se va mai confrunta multă vreme de acum.

Iată care sunt 3 decizii pe care merită să le iei din timp pentru a-ți face drumul spre anii bătrâneții mai ușor de parcurs:

  • Deschide-ți un cont de economii

Îți va fi, probabil, peste mână să-ți rupi lunar din salariul tău de începător pentru a depozita o sumă modică într-un cont de economii. Depune, totuși, un efort spre a investi chiar și o fărâmă din venitul tău lunar în viitorul tău. Viața îi încearcă pe toți, fie că acceptă, fie că nu. Important este să ai capacitatea de a te ridica atunci când soarta te-a îngenuncheat. Fie că le numești incendii, cutremure, boli, datorii ori prieteni în nevoie, cum le strigi pe nume este prea puțin relevant. Ce contează este să le faci față. Îți vei mulțumi infinit când vei fi nevoit să acoperi o pagubă neașteptată și vei avea tot ce-ți trebuie la dispoziție.

  • Mergi la un psihoterapeut

Psihoterapia încă este văzută, din păcate, de români ca fiind destinată exclusiv oamenilor cu probleme psihice grave. Această concepție nefondată și învechită nu ajută decât la persistența unei inteligențe emoționale medii foarte scăzute în țară. 

A intra în contact cu un psiholog este, contrar credinței populare, o metodă excelentă de a crește pe toate planurile și de a transmite mai departe copiilor și nepoților capacitatea de a atinge rapid echilibrul interior. Dă crezare studiilor, mergi cu încredere la un specialist și discută despre punctele tale slabe, despre frustrări și sensibilități. Vei fi surprins când vei realiza că aproape orice trăsătură de caracter poate fi „îndreptată” ori făcută să lucreze în favoarea ta. Dacă ai nevoie de alte motive pentru a consulta un psiholog sau psihoterapeut, poți citi acest articol. 

  • Fă-ți o asigurare de sănătate bună

Când ești în floarea tinereții, nu îți trec prea des prin minte problemele de sănătate care te-ar putea aștepta în viitor. Nu te lăsa pradă iluziilor și înțelege că, atunci când boala apare în viața unui om, orice altă falsă prioritate se pierde în umbră. Tendința oamenilor în prezent este de a se orienta spre sistemul medical privat, dată fiind rata crescută a privatizării în țările europene și sămânța neîncrederii în sistemul public de sănătate, care încolțește rapid în sufletele românilor, și nu neapărat fără motiv. 

Dacă ești în căutarea variantei perfecte pentru tine, găsește soluția printre numeroasele asigurări de sănătate private pe care ți le pune la dispoziție echipa de la Medihelp.ro. Vei găsi, fără îndoială, asigurarea care se potrivește nevoilor tale și, în caz de nelămuriri, vei avea posibilitatea de a te consulta cu serviciul pentru clienți al companiei.

Nu mai lăsa timpul să treacă în defavoarea ta și începe chiar astăzi să-ți construiești acoperișul sub care te vei adăposti în toamna vieții tale. Nu uita, totuși, să te și bucuri de anii tinereții, care sunt de-a dreptul neprețuiți.

Sursa foto: Unsplash.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top