concept trei iasi
Stiri

Unde gasesti cea mai scumpa bere din Iasi si cat costa aceasta

Conform cotidianului local 7est.ro, cea mai scumpa bere din Iasi costa 1.475 Lei si o gasiti la Beer Zone (strada Alexandru Lapusneanu, 16 din Iasi), la acelasi pret o puteti gasi si pe beeracademy.ro, importatorul acestei bauturi.

In Statele Unite ale Americii, de la producatorul Samuel Adams, pretul de achizitie este de aproximativ 200 Dolari.

Utopias, cea mai scumpa bere ce se gaseste in Iasi, si a 5-a cea mai scumpa bere din lume, are o alcoolemie de 28% si se afla intr-o sticla de 0,7 litri. Berea a fost creata pentru a fi degustata, nu pentru a o bea in cantitate industriala.

Berea a fost imbuteliata in 2012 si contine mai multe sarje de bere cu varste diferite, de tip barley wine, cea mai veche avand 19 ani in momentul imbutelierii, adica 25 de ani acum. Rand de rand sarjele de bere au fost imbatranite in butoaie din toata lumea in care au fost tinute tot felul de bauturi. Astfel, notele de ghimbir si scortisoara au fost extrase din nivelul ridicat de alcool, tenta de fructe negre a fost capatata de la lemnul butoaielor de vin de Porto aduse din Portugalia in Statele Unite ale Americii, ciocolata, vanilia si prezenta strugurelui au fost daruite de gazduirea berii in butoaie de rom aduse din Nicaragua, iar hinturile de banana provin din butoaiele de bourbon american.

Au fost produse doar 15.000 sticle de Utopias si datorita nivelului ridicat de alcool, in cateva state din SUA aceasta bere a fost interzisa, produsul fiind facut in intregime din ingrediente naturale si pentru ca drojdiile mor in medii mai alcoolizate de 14-15%, s-a folosit o varianta mutant de microorganisme ce poarta numele de “drojdie ninja”.

In cazul in care vreti sa o incercati sa nu va asteptati la un gust clasic de bere, ba chiar nu prea are nici o legatura cu gustul de bere. Cei care povestesc despre gustul ei spun ca gustul este un amestec ciudat de bere, coniac, rom, whiskey, lichior si vin.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top