concept trei iasi
Diverse

Ce gandesc romanii despre alaptatul in public

Subiectul alaptatului in public este un subiect destul de sensibil atat in Romania cat si in Europa, desi unele state sunt mai cizelate si la ei exista discutii controversate despre acest subiect.

In tara noastra se incearca foarte mult educarea populatiei pe acest subiect si din acest motiv, senatul a propus o lege cu privire la alaptarea in spatiile publice prin care daca o mama ce alapteaza este evacuata, iar copilul are pana in varsta de 2 ani, se va sanctiona cu o amenda cuprinsa intre 100 si 2000 Lei daca vorbim despre persoane juridica, iar daca este alungata de o persoana fizica amenda va fi intre 100 si 500 Lei. Propunerea legislativa va fi dezbatuta in Camera Deputatilor in viitorul apropiat. Mai multe detalii despre acest subiect puteti gasi chiar si pe https://ghindoc.ro.

Prevederile actului normativ ar urma sa se aplice indiferent daca spatiile publice au fost prevazute cu zone sau camere tip „mama si copilul” sau nu.

Dupa multi, alaptarea in public este ceva firesc, desi psihologii spun ca ar fi cazul sa nu se exagereze prea mult la acest capitol pentru ca inca este un subiect sensibil. Alaptatul a devenit o problema in ultimii ani, din acest motiv statul roman a pornit mai multe campanii in care se recomanda mamelor sa-si alapteze copii si sa renunte la laptele praf sau alte tipuri de lapte, laptele de la sanul mamei ajuta la dezvoltarea sanatoasa a pruncului, informatie luata de aici.

Subiectul acesta a impartit parerile oamenilor in doua, pe o parte avem mamele care doresc sa-si poata alapta copiii oricum si oricand, si pe cealalta parte sunt cei care considera acest act ca fiind unul vulgar sau intim.

Sunt femei care spun ca fac acest lucru dar intr-un mod moderat si ca alaptarea trebuie facuta fara a atrage privirile sau atentia oamenilor sau ca in timpul alaptarii in public isi acopera procesul prin diverse metode. La urma urmei daca vezi femei topless nu cred ca lumea se mai simte dezgustata sau ca o gluma acestia sunt invidiosi pe prunc pentru ca el are acces si altii nu au.

– Ce trebuie sa stiti este faptul ca alaptarea in public nu inseamna nudism, este hranire si sunt copii care vor sa manance din doua in doua ore, atunci devine un pic complicat sa pleci acasa pentru ca aluia mic ii este foame.

– Acest lucru nu este neaparat intim si asta doar pentru ca sursa hranei vine din alt loc decat dintr-o farfurie.

– Este impropriu sa trimiti o femeie sa alapteze la baie, nimeni nu isi ia farfuria si se duce la baie sa manance plus ca ca baile publice nu sunt tocmai cele mai curate locuri.

Exista multe opinii conform carora acest tip de actiune, daca o putem numi asa, este considerat ofensator la adresa ordinii si linistii publice, mai mult decat atat, tot anumiti indivizi încadrează aceasta fapta la infractiuni de tipul ultrajului contra bunelor moravuri, sustinand ca femeile care alaptează in public cauta sa-si expuna parti ale corpului care sunt asociate, in mod obisnuit, cu actul sexual sau ca un comportament indecent. In sustinerea acestei opinii, indivizii care le lanseaza, aduc argumente strans legate de alternativele la laptele matern, constand in laptele-praf din magazine fizice sau cele online, la locurile ferite de aglomeratie, cum sunt toaletele, unde mamele si-ar putea hrani copiii mai degraba decat intr-un magazin, in parc pe o banca sau intr-un colt al autobuzului, la posibilitatea amenajarii unor spatii special dedicate acestei activitati, care există deja in unele institutii sau cladiri publice, insa care nu beneficiaza de cel mai inalt nivel igienico-sanitar.

Aceste informatii sunt luate de pe un portal juridic, actualizat cu aceasta problema destul de complicata pentru societatea in care traim.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top