Stiri

Vacanță la ski după sărbătorile de iarnă: destinații mai puțin populare în apropierea României

Sărbătorile de iarnă sunt una dintre cele mai aglomerate perioade din an pentru mulți români. Acesta este un motiv bun pentru care o vacanță după Crăciun și Revelion pare o variantă mult mai bună decât una în zilele în care toată lumea merge la munte în România. Un concediu într-o țară europeană este o alegere foarte bună, mai ales că poți ajunge chiar și cu mașina. Doar că nu veți fi singura familie care are această idee.

Mai jos, poți descoperi câteva alternative ale celor mai populare destinații de concediu de după sărbători în care poți ajunge rapid, chiar și cu mașina personală.

Unde poți merge în vacanță aproape de România după sărbătorile de iarnă 

Cehia – o variantă mai puțin cunoscută pentru o vacanță la ski

Atunci când toată lumea merge la ski în Austria, poate nu ar strica să te oprești în țara vecină, și anume Cehia, pentru o vacanță la fel de reușită. Acolo vei găsi o mulțime de domenii schiabile de la unele pentru începători și până la unele pentru adevărații pasionați de acest sport.

Iată și câteva idei de stațiuni în care poți merge în vacanța de iarnă în Cehia:

  • Frymburk, Kašperské Hory și Liberec din Pădurea Boemiei, care se întinde și în Germania și Austria;
  • Harrachov, una dintre cele mai cunoscute stațiuni montane din Krkonoše, care se află la granița cu Polonia.

Acolo este ușor de ajuns atât cu avionul, dar și cu mașina personală, mai ales dacă vreți să vă plimbați și prin alte zone ale țării.

Slovenia – o destinație de vacanță și distracție

O altă țară în care este foarte ușor de ajuns cu mașina este Slovenia. Deși are mai puține domenii schiabile, avantajul lor constă în faptul că sunt destinate familiilor cu copii, așadar, ideale pentru un concediu după sărbătorile aglomerate.

Unde poți merge să schiezi în Slovenia? Una dintre cele mai cunoscute stațiuni este Maribor, însă în afara acesteia, poți merge și în Kranjska. Iar dacă intenționezi să pleci cu autoturismul personal, ia în calcul și faptul că vremea imprevizibilă îți poate crea necazuri. În astfel de cazuri, o asigurare CASCO pentru mașină îți poate fi de folos. Mai mult, o poți încheia online, dacă o alegi pe cea de la Asirom.ro.

Slovacia – o altă țară în care poți ajunge destul de ușor

Slovacia este o altă destinație mai puțin populară de vacanță la ski, așadar, înainte de a fi descoperită de alții, merită să știi că acolo poți merge în Munții Tatra în stațiuni precum:

  • Tatranska Lomnica, unde te poți plimba cu telecabina Lomnicky Stit, care oferă o priveliște superbă, având cea mai abruptă coborâre din Europa;
  • Stary Smokovec, care este ideală și pentru drumeții, nu doar pentru ski;
  • Jasna, care este situată într-un sat mic și pitoresc.

În concluzie, dacă îți dorești o vacanță după sărbători alături de cei dragi, scapă de agitația din România și alege una dintre variantele de mai sus pentru a te relaxa și a-ți încărca bateriile pentru noul an.

Sursa foto: Freepik.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top