Stiri

Topul știrilor din Iași, Vineri 12 Ianuarie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

Sute de transportatori din toată ţara au participat, joi, la a doua zi de protest, iar camioane din toată ţara au pornit către Bucureşti, pentru a se alătura angajaţilor firmelor de transport care protestează deja, pe centura Capitalei. O delegaţie a transportatorilor a fost primită de reprezentanți guvernamentali pentru a prezenta revendicări. Pe seară au izbucnit tensiuni între forțele de ordine și protestatarii după ce aceștia din urmă au forțat intrarea în București. (Libertatea.ro)

În 2023, Bucureștiul a fost pe locul 8 în topul celor mai aglomerate orașe din lume, potrivit indexului anual realizat de producătorul de sisteme GPS Tomtom. În Europa suntem pe locul 4. Anul trecut, bucureștenii au pierdut în trafic 150 de ore în plus din cauza aglomerației, viteza medie de deplasare la ora de vârf fiind de circa 17 km/oră. (Hotnews.ro)

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat că în România sunt aproximativ 71.000 de cetăţeni care posedă arme letale de foc, supuse periodic unor controale, iar cazurile recente care au implicat existenţa unor astfel de arme sunt izolate şi nu există niciun risc la nivel de sistem. (Digi24.ro)

Pericol de escaladare în Orientul Mijlociu: SUA și Marea Britanie au desfășurat un val de lovituri contra țintelor Houthi din Yemen / Rusia a cerut o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate / Biden: Nu vom tolera atacuri asupra forțelor noastre. (hotnews.ro) Cine sunt rebelii Houthi, cine îi susține și de ce atacă navele din Marea Roșie. (hotnews.ro)

Grecia, pe cale să legalizeze căsătoria între persoane de acelaşi sex şi adopţia. Premierul conservator grec Kyriakos Mitsotakis anunţă că vrea să legalizeze căsătoria între persoane de acelaşi sex şi să acorde cuplurilor gay dreptul de a adopţie, un pas semnificativ într-o ţară predominată de modelul familiei ”tradiţionale”. (news.ro)

Cum arată tunelurile Daniela și Alina, care vor străbate Munții Carpați. Tehnologia modernă folosită de muncitori. Drumul de mare viteză, care ar urma să traverseze munții și să se conecteze cu rețeua europeană de autostrăzi, are 123 de kilometri, însă pentru moment se circulă doar pe 13. Lucrările la tunelul din dealul Momaia, aproape de Curtea de Argeș, sunt impresionante. (Stirile ProTV.ro)

STIRI DIN IASI

Lovitura lui Cezar Baciu: trei ani viceprimar, 40.000 de euro la botez, director la Termoservice. Vot de aur, lecție de viață. Unul dintre groparii termoficării din Iași, fostul viceprimar Cezar Baciu, va fi instalat, săptămâna viitoare, ca director fix la firma care operează sistemul centralizat. Baciu va fi director executiv al diviziei Termoficare din cadrul Termo-Service. Astfel, el va fi recompensat de primarul Mihai Chirica pentru perioada de doi ani jumătate cât a asigurat, cu votul său, majoritatea în Consiliul Local. (reporteris.ro)

Depoul din Dacia a fost demolat complet. Lucrările pentru noua construcție vor începe în luna mai. Lucrările de construcție la noul depou din Dacia vor începe abia în luna mai a acestui an. Cele de demolare vor fi finalizate la sfârșitul acestei luni, în acest moment fiind prelucrat tot molozul rezultat. (bzi.ro)

O nouă clădire de birouri în Bucium, peste drum de Hanul Trei Sarmale. Unul dintre primele proiecte urbanistice care ar urma să fie aprobate de către Consiliul Local (CL) în acest început de an presupune construirea unei clădiri de birouri, cu 6 etaje, în Bucium, peste drum de Hanul Trei Sarmale. (apix.ro)

Vino la Palas și bucură-te de Wedding Days! Peste 1.000 de rochii de mirese, dar și produse și servicii ale expozanților de top te așteaptă cu ocazia primei ediții a acestui an.

Filmul zilei: Griselda | Official Trailer | Netflix

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top