Stiri

Valoarea terenului tău și sfaturi pentru marketarea acestuia

Vânzarea unui teren reprezintă o acțiune complexă, care, dacă nu este realizată după o informare seriosă sau într-un mod profesional. Iată niște sfaturi care ar trebui să fie parte a acestei informări, de la persoane care au avut rezultate bune în astfel de afaceri.

Pentru determinarea adevăratei valori a terenului tău, ai în vedere să iei în considerare următoarele:

-Folosind platforma Imobiliare.ro, urmărește terenurile cu caracteristici asemănătoare cu al tău și află-i prețul. Astfel, îţi poţi o face o părere corectă legată de nivelul preţurilor de ofertare în acest moment.

-Gândește-te dacă se poate ridica o clădire pe terenul deținut de tine sau nu. Ai drepul să construiești, sau nu? Dacă răspunsul este nu, atunci grupul tău țintă ar trebui să fie format din persoane care doresc să folosească terenul în scopuri agricole. . Mereu se ia în calcul dacă terenul se află în apropierea unui drum important sau dacă există demersuri pentru a se construi unul în viitorul apropiat.

-Are zona potențial de dezvoltare? La ce distanță se află cea mai apropiată așezare urbană?

-Ce fel de resurse oferă zona? Este de munte, rezidențială? Are apă curentă, electricitate? În cazul în care vorbim despre o zonă montană, ia în calcul persoanele care adoră mediul înconjurător. Dacă proprietatea se află în natură, aproape de un râu sau o rezervașie naturală, este recomandat să oferi o bucată serioasă de pământ, nu doar o parcelă. Cadrul aesta poate aduce relaxare și liniște, ceea ce va atrage mai mulți clienți.

-Informează-te despre nivelul poluării zonei respective. Poți face ceva în această privință? Există fabrici mari, care pot perturba confortul viitorului proprietar?

Cum să-ți promovezi oferta? Sunt mai multe modalităţi prin care poţi să faci cunoscut faptul că doreşti să vinzi un teren. În capul listei de recomandări se află Internetul, bineînțeles. În plus, pe internet poţi personaliza anunţurile, adauga fotografii şi planuri ale zonei, scrie o descriere detaliată pentru cei cărora te adresezi.

Pentru a vedea ofertele de pe piața imobiliară din România, accesează Flatfy.ro, motorul de căutare care cuprinde majoritatea anunțurilor cu apartamente și case de vânzare și închiriere din țară.

Flatfy funcționează într-un total de 37 de țări, printre care numărându-se : Argentina, Indonezia, Filipine, Vietnam, Tailanda, Chile, Peru, India, Emiratele Arabe Unite, Nigeria, Brazilia, Mexic, Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, Kazahstan, Georgia, Republica Cehă, Ucraina, Ungaria, Slovenia, Portugalia, Belarus, Bulgaria, România, Grecia, Turcia, Rusia, Moldova, Columbia, Venezuela. Pentru cel din Ungaria, site-ul este Hu.Flatfy.com  .

În ceea ce privește România, Flatfy a căutat, a găsit și a colectat toate anunturile de vânzare a imobiliarelor și cele pentru închirierea locuințelor din toate resursele existente în România. Aceștia au examinat informația, au verificat actualitatea și au structurat logic toate informațiile disponibile, plasându-le pe o singură pagină și într-un singur catalog.

Motorul de căutare Flatfy este un site obiectiv, inovativ și confortabil, unde totul este organizat simplu și clar, astfel economisind clienților timpul de căutare, acesta fiind orientat spre necesitatea consumatorului .  Incă un plus este faptul că motorul de căutare a imobiliarelor din România poate fi accesat atât pe computer, cât și de pe tabletă și de pe telefonul mobil .

Un agent imobiliar ar putea fi o soluție bună de promovare, de asemenea.

Cu cât eşti mai precis atunci când realizezi bugetul pentru construcţia noii locuinţe, cu atât ai mai multe şanse să te încadrezi în estimările iniţiale şi să nu te trezeşti cu multe chetuieli suplimentare (surprize există întotdeuna, dar poţi să le mai reduci numărul). Scrie tot! Scrie tot şi păstrează lista cu tine. Citeşte-o de fiecare dată când îţi vine o idee nouă! Se încadrează în bugetul stabilit iniţial? Dacă nu, merită ?

Costul la metru pătrat se alege pe baza diferitelor criterii : zona (și avantajele pe care aceasta le oferă), potențialul de vânzare al regiunii, materialele folisite sau efectiv de modul în care doreşti să faci finisajele.

Așadar, aproximează cât ar costa o locuinţă nouă în zona ta:

-costul terenului

-autorizaţiile de construcţie

-aducerea utilităţilor

-materialele de construcţie

-finisajele

-muncitorii şi uneltele necesare

-arhitectul

-timpul pe care îl investeşti

Mulți oameni prefer, în ziua de astăzi, să ridice o casă de la zero, deși costurile pe care un astfel de proiect de implică sunt mult mai mari decât ar fi să cumperi locuința gata finisată.

În cazul în care alegi să-ți creezi propria artă, iată ce trebuie să știi:

-alegeți locația cu grijă, gândește-te bine la nevoiele și preferințele tale. Dacă dorești liniște și comodidate, vei prefera o zonă periferică, izolată. Asta dacă îți dorești să fii mai aproape de centrele tale de interes : locul de muncă, piața, banca, farmaciile.

-interesează-te de acte, autorizația de contrucțiile și de un arhitect bun

Toate aceste formalități reprezintă motivul pentru care o construcție terminată se ridică la un preț mai mare. De asemenea, se ia în considerare și timpul dedicat acestui proiect. Dacă jobul este solicitant, atunci cel mai probabil nu-ți va rămâne sufiecient timp pentru a te angaja cu totul în așa ceva, sau acest inconvenient va prelungi semnificativ perioada de desfășurare.

Rezolvarea actelor, angajarea muncitorilor și colaborarea cu proiectantul sunt factori care-ți vor răpi din timp.

Pentru că în marile oraşe se găsesc din ce în ce mai puţine terenuri pe care să se poată construi, parcelele care sunt scoase la vânzare sunt încă foarte scumpe.

Mulți dezvoltatori au început déjà ridicarea de noi clădiri pe loturile deja deținute, ceea ce se vede și prin dezinteresul față de achiziționarea de terenuri.

Scăderea numărului de tranzacșii de terenuri a scăzut și din cauza lipsei de lichidități și a condiţiilor dificile de obţinere a creditelor ipotecare.

Rezultatul evident se transpune în faptul că tranzacţiile pe acest segment nu mai sunt la fel de numeroase ca în anii trecuţi.

Toate aceste tendinţe nu sunt percepute de către specialiştii imobiliari drept motive de îngrijorare, ci mai degrabă ca semne ale unui echilibru în lumea tranzacţiilor imobiliare, echilibru de care probabil că aveam nevoie.

De astăzi, new.Flatfy.ro devine Korter.ro. Korter este un motor de căutare a imobiliarelor noi, o alegere confortabilă de găsire a complexelor rezidențiale din România.

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top