Stiri

Implantul dentar. Ce este, cand este indicat si care sunt avantajele pe care le ofera?

Atunci cand iti lipseste unul sau mai multi dinti, cea mai buna solutie pe care o poti adopta este implantul dentar. In ultimii ani, implantul dentar este prezent peste tot, asadar, poti gasi cu usurinta implant dentar sector 6 Bucuresti si de asemenea, poti gasi cabinete oriunde altundeva in tara. Inainte de a apela la o astfel de procedura insa, trebuie sa fii pregatit.

Ce este implantul dentar?

Este un dispozitiv medical cu rol de inlocuire a radacinii. De regula, este confectionat din titan de puritate 97%-99.7%, insa poate sa fie construit si din alte materiale, cum ar fi zirconiul. Practic, este o radacina artificiala care se introduce in os si are forma unui surub autofiletant.

Care sunt principalele avantaje ale implantului dentar?

Avantajele pe care le ofera o astfel de solutie sunt incredibil de mari:

  • Poate sa imbunatateasca in mod considerabil aspectul fetei. Dintii si zambetul sunt extrem de importanti pentru un aspect placut al fetei, iar lipsa unui dinte poate sa fie daunatoare. Un implant iti poate readuce increderea in propria persoana;
  • Este 100% functional. Implanturile dentare sunt 100% functionale, putand fi folosite asemenea dentitiei naturale;
  • Prezinta o flexibilitate foarte mare. Implantul poate sa fie aplicat la aproape orice pacient. Exista si anumite contraindicatii, insa nu sunt mari. In general, implanturile nu sunt indicate celor care sufera de diabet zaharat, celor care au ciroza hepatica sau celor care fumeaza. In cazul fumatorilor inraiti, rata de succes a unui implant dentar este de 2 din 10, in timp ce in celelalte cazuri este de 9 din 10.

Cum trebuie sa fie ingrijit implantul dentar?

Ingrijirea implantului dentar este relativ simpla, insa implica o rutina zilnica stricta. Periuta de dinti este obligatorie si la fel este si dusul dentar sau ata dentara. Odata la 6 luni, cei care au un implant trebuie sa mearga la medic in asa fel incat sa beneficieze de o curatare profesionala si de un mic consult pentru a descoperi eventuale alte probleme.

Daca este bine ingrijit, implantul dentar poate sa aiba o durata de viata foarte mare. Adeseori, rezista pe toata durata de viata a pacientului,

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top