Stiri

Uleiul de cânepă în cosmetică

După cum poate bine știi, uleiul de cânepă are foarte multe beneficii, iar pe lângă faptul că este un ingredient benefic, acesta mai poate fi folosit și în cosmetică.

Astfel, veți vedea foarte multe produse cosmetice care au în compoziția lor uleiu de cânepă, tocmai pentru că acesta este benefic atunci când vine vorba despre sănătatea pielii.

Uleiul de cânepă, însă, este folosit cel mai mult în prepararea de săpunuri și de șampoane, cu atât mai mult cu cât acesta are la baza sa un conținut de ceramidă, o substanță cunoscută foarte bine atât de către specialiști, cât și de către mulți dintre noi, pentru menținerea hidratării și stimularea creșterii părului.

Uleiul de cânepă, asociat produsului de îngrijire a părului corespunzător, te ajută să nu-ți mai faci griji atunci când vine vorba despre sănătatea scalpului tău, dar și atunci când în discuție se aduce problema mătreții, care apare la unele persoane și nu este deloc estetică.

În altă ordine de idei, trebuie să reții un aspect extrem de important și anume că un consum regulat de ulei de cânepă, precum și aplicarea săptămânală a unei măști făcută acasă va oferi scalpului un tratament demn de urmat, părul tău reușind, în cele din urmă, prin regularitate, să-și recapete volumul, strălucirea și luminozitatea de altă dată.

Și că tot veni vorba despre această parte, de reținut este că poți profita de rolul antiinflamator sau de proprietățile antiinflamatoare, mai bine zis, pe care uleiul de cânepă le are prin prisma acidului gamma-linoleic pentru a plica câteva picături pe zonele problematice de la nivelul picioarelor. Prin masarea cu mișcări cirsulare, dar și prin încălțarea ulterioară cu o pereche comodă de șosete te vei simți mult mai bine, mai ales după o zi obositoare.

Uleiul de cânepă poate fi folosit și atunci când vine vorba despre durerile musculare, astfel că amestecând ulei de cânepă cu 1-2 picături de ulei esențial de mentă, uleiul de cânepă va calma inflamația, iar cel de mentă va anestezia regiunea dureroasă. Anestezia între ghilimele.

De asemenea, lipsta nu se oprește aici, ci aș putea continua cu foarte multe detalii, însă o să mai menționez unul singur care bifează partea de dureri menstruale. Femeile știu doar cât de groaznice sunt.

Astfel, pentru durerile menstruale, uleiul de cânepă nu vine în ajutor doar prin administrarea pe cale orală, ci se poate opta și pentru aplicarea acestuia exact pe zona inferioară a abdomenului.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top