Stiri

Vrei să îți renovezi dormitorul? Iată cum îl poți transforma în încăperea perfectă din casa ta!

Dintre toate încăperile din locuința ta, dormitorul este, fără îndoială, cea mai personală cameră și, chiar dacă nu este o zonă vizitată de musafiri, merită să fie amenajată cu stil. Trebuie să acorzi o atenție deosebită alegerii mobilierului și a obiectelor decorative, deoarece acesta este locul unde îți încarci bateriile, te odihnești, reflectezi asupra celor întâmplate pe parcursul unei zile și te relaxezi, citind o carte sau în orice alt mod preferi tu.

Dormitorul trebuie să îți reprezinte stilul și personalitatea, completând cu succes designul omogen al întregii case. Acest lucru poate fi dificil, mai ales dacă nu ai experiență în amenajări interioare, dar, dacă ții cont de sfaturile de mai jos, nu vei mai fi nevoit să apelezi la serviciile specialiștilor în decorarea locuințelor.

Iată cum îți poți transforma dormitorul anost într-unul deosebit:

  • Alege mobilă de cea mai bună calitate

Uneori poate fi tentant să faci economii și să nu investești sume foarte mari în mobilierul pentru dormitor, dar numai piesele din materiale de calitate, cum este lemnul, vor schimba atmosfera din încăpere, fiind și foarte rezistente în timp.

Odată ce ai ales cadrul patului, trebuie să găsești și soluții de depozitare, iar dacă ai multe articole de îmbrăcăminte și încălțăminte ar trebui să îți faci un dressing într-o cameră separată. Totuși, dacă nu dispui de acest spațiu suplimentar, poți alege un dulap cu 2 uși, încăpător, pe care să îl poziționezi lângă pat. Comoda pentru televizor și noptierele trebuie să fie din același set cu restul mobilei, pentru o imagine de ansamblu plăcută.

  • Folosește numai culori calde

Fie că este vorba despre nuanța pereților, fie despre cea a perdelelor și a draperiilor, culorile trebuie să fie cât mai liniștitoare pentru a te putea relaxa și bucura de un somn odihnitor. De asemenea, sunt potrivite și printurile cu flori ori cu forme geometrice. Dacă preferi să pui tapet, acesta nu trebuie să fie foarte încărcat și este recomandat să îl aplici doar pe o parte a dormitorului.

  • Decorează încăperea cu tablouri

Un tablou potrivit pe un perete gol va face minuni în ceea ce privește aspectul întregii camere. Dacă ai mai multe, nu uita să alegi rame din același set sau unele cu modele care se potrivesc, fără să deranjeze vizual.

Dacă preferi, în loc de tablouri, poți decora dormitorul cu fotografii ale familiei și ale celor dragi, pe care să le așezi pe noptiere și pe comodă.

  • Nu aglomera camera

Dacă ai un dormitor mic, nu te grăbi să cumperi tot ce îți face cu ochiul din magazinele de mobilă și decorațiuni, deoarece vei aglomera inutil încăperea și nu va mai avea atmosfera relaxantă pe care ți-o dorești. Pentru a fi sigur că nu greșești, descoperă în acest articol numeroase idei de amenajare, care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie. 

În concluzie, renovarea dormitorului, deși pare o operațiune ușoară, nu este chiar așa. Pe lângă faptul că trebuie să creezi un cadru propice pentru odihna fizică și psihică, trebuie să îl amenajezi și în așa fel încât să facă parte din designul întregii case. 

Sursa foto: shutterstock.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top