Evenimente

Ziua Europeana fara Masini – 22 septembrie

Ziua Europeana fara Masini - 22 septembrieIn fiecare an, in centrul marilor orase europene, traficul este oprit pentru cateva ore, intr-un perimetru destinat exclusiv pietonilor, biciclistilor si vehiculelor ecologice astfel incat localnicii se pot bucura de orasul lor, mai linistit si mai putin poluat. Aceasta initiativa, apartinand Comunitatii Europene, isi propune sa atraga atentia asupra necesitatii de a proteja mediul inconjurator deoarece asistam la o crestere constanta a numarului de autovehicule si a traficului in oras ce conduce la o degradare a vietii cetatenilor: poluarea aerului, zgomot, blocarea circulatiei.
Cu aceasta ocazie Primaria Municipiului Iasi organizeaza, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean si al Directiei pentru Sport Iasi, concursuri de desen si competitii sportive pentru elevi.
Conform masuratorilor realizate de catre reprezentantii Ministerului Mediului, nivelul de poluare in perimetrul interzis circulatiei scade la valori de pana la 10 ori mai mici decat in perioada cand circulatia autovehiculelor este permisa.

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

  1. iasi4u

    September 18, 2009 at 1:17 pm

    Numai bulevardul Stefan cel Mare si Sfant va fi inchis (de la strada Palat pana in Piata Unirii) duminica, de Ziua Mobilitatii, cand iesenii sunt invitati sa renunte la masini si sa se deplaseze pe jos sau cu bicicleta. Edilii au anuntat ca, din cauza santierelor din oras, nu pot fi inchise mai multe strazi intrucat acest lucru ar da peste cap circulatia rutiera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top