Evenimente

Ziua Porumbului, eveniment agricol sub egida Asociației “Grânarii Dă-te pe brazdă” Iași, este sărbătorită la Movileni

Ziua Porumbului 2023 se anunță a fi un nou prilej de a reuni fermieri, profesioniști ai companiilor producătoare de semințe, distribuitori de inputuri, utilaje, bănci și asiguratori din domeniu, producători locali, dar și  furnizori de soluții complete în agricultură. Ca în fiecare an, Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice “Grânarii Dă-te pe brazdă” Iași oferă un cadru armonios de întâlnire pentru toți cei care doresc să se bucure de rodnicia pământului, în pofida tuturor dificultăților pe care numai un fermier știe să le depășească. Ziua Porumbului va fi sărbătorită sâmbătă, 7 octombrie 2023, pe platforma tehnologică de porumb din localitatea Movileni, județul Iași.

Evenimentul va fi organizat pe o suprafață de 25 hectare și va oferi vizitatorilor acces la un program de demonstrații agricole, prezentări de tehnică agrară și soluții complete pentru fermele oferite de companiile prezente la eveniment. Acțiunea va găzdui nume sonore ale domeniului, producători de semințe și furnizori de echipamente zootehnice și inputuri precum și prestatori de servicii pentru agricultură.

Vor putea fi văzute la târg tractoare, mașini și utilaje agricole de mici și mari dimensiuni, ultra-moderne, , precum și alte soluții și sisteme hi-tech dedicate sectorului agricol

Un punct de referință al evenimentului va fi dedicat prezentării platformei experimentale de la Movileni, dedicată, îndeosebi, culturii de porumb. Desfășurată pe o suprafață totală de 25  de hectare, loturile experimentale vor oferi posibilitatea vizitatorilor de a analiza, la fața locului, evoluția soiurilor testate, influența factorilor climatici și tehnologici asupra dezvoltării plantelor precum și potențialul hibrizilor într-un mod comparativ, astfel încât rezultatele pentru zona județului Iași să devină un reper pentru fermieri.

“Deja un eveniment cu tradițe pentru Asociația ACCPT Grânarii, Ziua Porumbului reunește mare parte din segmentul agribusiness pe o platformă cu 49 de hibrizi de porumb. Evenimentul va incepe la ora 10 și după vizitarea expozanților vom putea vedea demonstrații cu utilaje și apoi vom discuta despre nevoia de adaptare la noile tehnologii în contextul noului PNS dar și a nevoii de reducere a cheltuielilor pentru a eficientiza fermele noastre. În final vom prezenta campionii hibrizilor de porumb și floarea soarelui din 2023” afirmă Cristian Stoica, președintele Asociației “Grânarii Dă-te pe brazdă” Iași. 

Asociația “Grânarii Dă-te pe brazdă” Iași, pe scurt:

Asociația Grânarii Iași funcționează ca o asociație non-profit, înființată în anul 2017, având un număr de aproximativ 200 de membri fermieri ce lucrează o suprafață de aproximativ 50.000 ha. Asociația este membră a Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (FAPPR) – o structură profesională formată din producători agricoli și reprezentanți ai lanțului profesional agricol din România, înființată în anul 2012. Forumul APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa și furnizează asistență tehnică, economică și legislativă pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România.

PARTENERI

Evenimentul este susținut de parteneri precum: RAGT Semințe, Ciproma, Institutul de Fitotehnie Porumbeni, Bayer, INCDA Fundulea, SCDA Turda, Roua Semințe, Net Agro, Tech Farm Agro, Green Expert, Agra Asigurări, Ford ATI Motors, ROfert, Adama, Ciech, Marsh, Agritehnica, Dealer Italia, ECO Start, RomAgra, Agrigoda, Norofert, Dicor Land, companii care oferă permanent soluții inovative în sprijinul agriculturii moderne și a fermierilor.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top