casti de copiat
After Party Review

150.000 de lei angajați de comunitatea ieșeană la Swimathon 2015

150.000 de lei angajați de comunitatea ieșeană la Swimathon 2015 În data de 04 iulie, începând cu ora 14:00, la Ștrandul Municipal, a avut loc cea de-a patra ediție a Swimathon Iași. În acest an, ieșenii s-au implicat într-un număr impresionant în susținerea celor 23 de cauze pentru care s-a înotat. Suma mobilizată cu ocazia evenimentului este de aproximativ 150.000 de lei. Swimathon Iași a reunit 23 de cauze locale, peste 270 înotători și peste 1000 de susținători. Proiectele care au avut nevoie de oameni care să creadă în ele urmăresc să sporească calitatea vieții urbane, investind în artă, educație și pasiuni sau contribuind la egalitatea de șanse a grupurilor vulnerabile.

Pe parcursul celor 5 ore de înot, în care s-au implicat câte 10 echipe, s-au oferit 3 premii: cea mai tare galerie, cea mai bună echipă de înotători și cea mai mare sumă mobilizată. De asemenea, în acest an am introdus și noi premii pe care le-am oferit echipei și proiectului ce au mobilizat cele mai mari sume de bani pe toată perioada evenimentului.

În cadrul concursului pentru cele mai mari sume angajate, au fost premiați pe câte un interval de înot: echipa Conti Swim Team 2 cu 3445 lei angajați pentru Fondul de Burse al Fundației Comunitare Iași, echipa Delphi cu 15137 lei angajați pentru proiectul Un gest pentru o viață al Asociației Salvați Copiii Iași, echipa XIVIC cu 4920 lei angajați pentru proiectul Fondul de Burse, echipa Focality cu 7985 lei angajați pentru Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități al Fundației Serviciilor Sociale Bethany Iași și echipa Baswave cu 3885 lei angajați pentru proiectul Să desenăm o lume mai bună pentru mame și copii.

Cele mai bune echipe de înotători au fost desemnate: Căsuța dintre Coline, Fluturii Marini, Keep Moving, Aquaticii și Echipa Bethany. Cele mai bune galerii au fost cele care au susținut echipele Micii delfini și sirene, Delphi, Loch Ness Monsters, Aiesec și Basware.

Premiul pentru cea mai mare sumă mobilizată pe toată perioada evenimentului a fost câștigat de echipa Delphi care a mobilizat 15.137 lei pentru proiectul Un gest pentru o viață. Pentru acest proiect, propus de Asociația Salvați Copiii Iași, s-au angajat 27.166 lei.

swm

Swimathon Iași în cifre:
• Aproximativ 150.000 de lei angajați prin on-line și angajamente la fața locului;
• Peste 1.000 de susținători înscriși pe site și la fața locului;
• Peste 270 de înotători;
• Aproximativ 1800 de oameni prezenți în ziua evenimentului pentru a face galerie pentru înotători și cauze;
• 2048 lungimi de bazin olimpic înotate, echivalentul a 102 km;
• 49 de echipe de înotători – companii, ong-uri, grupuri de inițiativă, copii și adulți deopotrivă.

Swimathon Iaşi este organizat din dorinţa Fundaţiei Comunitare Iaşi de a încuraja iniţiativa şi spiritul comunitar local. La nivel național evenimentul este organizat în cadrul mișcării de Fundații Comunitare în 5 oraşe: București, Oradea, Târgu Mureș, Iași și Cluj.

Fundația Comunitară Iași face parte din programul național de „Fundații Comunitare” inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Federația Fundațiile Comunitare din România și Fundația Pentru Parteneriat, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Raiffeisen BANK și Romanian-American Foundation.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top