Stiri

Coloreaza un Destin !

Coloreaza un Destin !Vedem adesea printre noi oameni, adulţi, dar şi foarte mulţi copii, cu nevoi speciale; fie că sunt imobilizaţi într-un scaun cu rotile, fie că au dificultăţi de comunicare sau un nivel scăzut de înţelegere, trezesc de fiecare dată în noi sentimente de compasiune şi de neputinţă faţă de suferinţa lor. Şi am vrea să facem ceva pentru ei, dar nu ştim ce…am vrea să îi ajutăm, dar nu ştim cum!
Statisticile confirmă prezenţa acestor copii cu deficienţe în număr atât de mare în jurul nostru: judeţul Iaşi are cel mai mare numar de copii cu nevoi speciale dupa Bucuresti (1531 copii cu handicap grav si 709 copii cu handicap accentuat – Buletinul statistic informativ al DGPPH 31.12.2010).

În ceea ce priveşte resursele comunitare care oferă servicii de recuperare copiilor cu handicap multiplu (psihoterapie – kinetoterapie – ergoterapie), ele sunt insuficiente la nivelul judetului Iasi, motiv care limiteaza accesul lor si scade sansa de integrare medico-psiho-sociala. Mai mult decât atât, copiii care nu urmeaza la timp un program de recuperare prescris riscă să inregistreze intarzieri severe in dezvoltarea neuro-psiho-motorie, iar pe termen lung acest fapt va avea ca efect marginalizarea si izolarea sociala prin instalarea unui handicap.
De-a lungul timpului mulţi părinţi ai acestor copii ne-au cerut ajutorul şi, neavând posibilitatea să le oferim serviciile de recuperare de care aveau nevoie, ne-am întrebat şi noi…cum putem să îi ajutăm?

CONCEPTUL CAMPANIEI
Campania COLOREAZĂ UN DESTIN! se va derula în perioada 1 noiembrie 2011 – 30 aprilie 2012 şi are ca obiectiv strângerea fondurilor necesare dotării şi susţinerii unui centru de recuperare pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi din judeţul Iaşi. Programul de recuperare vizează oferirea de servicii psiho-medico-sociale gratuite (kinetoterapie, logopedie, consiliere psihologică, psihoterapie, terapie ocupaţională) pentru copii şi tineri cu dizabilități neuro-psiho-motorii (paralizii cerebrale, distrofii musculare, retard mintal, tulburări de limbaj) proveniţi din familii aflate în dificultate.

Campania COLOREAZĂ UN DESTIN! se va desfăşura pe parcursul a 6 luni şi va cuprinde o serie de evenimente şi activităţi caritabile:
o Spectacol de teatru pentru copii organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi – 3 decembrie 2011 – în colaborare cu Teatrul Luceafărul şi cu grădiniţe ieşene. Parte din suma obţinută din vânzarea biletelor va fi donată Fundaţiei Bethany pentru deschiderea centrului de recuperare;
o Spectacol de teatru pentru adolescenţi şi tineri – 5-10 decembrie 2011.
o Campania Inimă Bună – 12 – 19 decembrie 2011. Inimă Bună este o campanie stradală de strângere de fonduri ce va fi realizată cu sprijinul a foarte mulţi voluntari.
o Târg de obiecte de antichitate – 3 – 5 februarie 2012. Vor fi scoase la vânzare, în cadrul unui centru comercial, obiecte de antichitate adunate de voluntari.
o Concurs interşcolar – Cea mai “voluntară şcoală” – aprilie 2012. Concursul va fi organizat între liceele din Iaşi care vor fi provocate să realizeze fiecare în propriul liceu, câte o campanie de strângere de fonduri, cu scopul de a contribui la deschiderea centrului de recuperare.
o Seară de Gală cu licitaţie în scop caritabil – martie 2012. Va fi o recepţie unde vor fi invitate persoane din mediul public (business, politic, cultural, etc). În cadrul evenimentului va fi organizată o licitaţie cu obiecte donate de creatori de modă, persoane foarte cunoscute, care, astfel, se vor alătura eforturilor noastre de a realiza acest centru de recuperare.
o Ateliere de facepainting oferite pe tot parcursul campaniei copiilor în cadrul spaţiilor de joacă din centre comerciale – se vor realiza cu sprijinul voluntarilor Bethany;
o Campania 2% pentru redirectionarea impozitului pe venit (persoane fizice), 20% din impozitul pe profit (persoane juridice) – Ianuarie, Februarie 2012

TARGET
Campania se adresează mai multor categorii de public, şi fiecare din acestea va fi abordată prin intermediul unor activităţi/evenimente în funcţie de natura publicului vizat. Cu alte cuvinte, campania se adresează:
o Unui public cu potenţial financiar ridicat (politicieni, oameni de afaceri, oameni de cultură, personalităţi publice). Aceştia vor fi abordaţi în principal în cadrul Serii de Gală cu licitaţie caritabilă – martie 2012, dar şi individual, pe tot parcursul campaniei.
o Companiilor/firmelor prin mecanismele 2%, 20% şi abordări individuale;
o Tinerilor (elevi) prin concursul la care vor fi invitaţi să participe, dar şi prin invitaţia la teatru, fiind stimulaţi să se implice activ în desfăşurarea campaniei;
o Copiilor de vârste mici, de grădiniţă – prin cumpărarea biletelor la teatru (o parte din banii obţinuţi din vânzarea biletelor vor merge în sprijinul campaniei);
-prin acţiunile de facepainting dedicate copiilor şi realizate de voluntari Bethany în spaţii publice (locuri de joacă din centrele comerciale)
o Publicului larg prin campania Inimă Bună şi prin Târgul de Antichităţi ce se va desfăşura într-un loc public, cu multă vizibilitate;

O CAMPANIE SEMNATĂ DE …
Fundația Serviciilor Sociale Bethany este o organizație non-guvernamentală care urmărește îmbunătățirea calității vieții persoanelor dezavantajate în special a copiilor și a familiilor, oferind servcii sociale și promovând practici profesioniste în asistența socială. Programele și serviciile permanente ale organizaţiei noastre vizează prevenirea separării copilului de familie, asistenţă maternală profesionistă pentru copii cu nevoi speciale, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă la copiii şi tinerii din centrele de plasament, reintegrarea copilului în familia de origine, formare specialişti în domeniul asistenţei sociale, sesiuni de informare şi eucaţie pentru elevi, profesori şi părinţi, consiliere psihologică, voluntariat, programe de sponsorizare, sprijin material pentru familii aflate în dificultate.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top