Hi-tech

RCS&RDS lanseaza Digi Wi-FI, vezi care sunt locatiile

RCS&RDS lanseaza Digi Wi-FIRCS&RDS a lansat reteaua de hotspot-uri Digi Wi-Fi, adica WiFi in baruri, cafenele, stranduri, statii de autobuz, tramvai, metrou si multe altele prin abonamentul tau de acasa.
Cel mai mare furnizor de date mobile din Romania a lansat de curand un nou serviciu si anume propria retea de puncte de acces wireless la internet. Momentan e disponibil serviciul doar in Bucuresti si locatii din judete precum Bihor, Sibiu, Brasov, Arges, Mures si Constanta, Iasi. Prin aceasta utilizatorii se pot conecta prin intermediul deviceurilor precum laptop, telefon mobil, smartphone, tableta.

Update iulie 2011: Digi WiFi este disponibil si la Iasi, mai precis in urmatoarele locatii:

Casa Studentilor – Belfast Pub (hotspot wireless bar and outdoor),
Casa studentilor – Dublin Pub (hotspot wireless bar and outdoor),
Casa Studentilor – Stud Bar (hotspot wireless bar and outdoor),
Habitat – cafeneaua Time Out (hotspot wireless outdoor),
Hotel Select (hotspot wireless outdoor),
Iulius Mall (hotspot wireless indoor),
Maidey Caffe (hotspot wireless indoor and outdoor),
Restaurant Pinochio (hotspot wireless outdoor),
Soho Pub (hotspot wireless outdoor),
Super Copou – Cafeneaua Queen’s (hotspot wireless outdoor).
Angels Pizza (hotspot wireless indoor),
Bingo Topaz (hotspot wireless indoor),
Club 20 Dragon (hotspot wireless indoor),
Cofetaria Caprice (hotspot wireless indoor),
Hotel Indiana (hotspot wireless indoor),
King Club Siret (hotspot wireless indoor),
King Club Garibaldi (hotspot wireless indoor),
Pizza Smile (hotspot wireless indoor),
Reprezentanta Honda Hachi Motors (hotspot wireless indoor),
Restaurant Cavalerul Medieval (hotspot wireless indoor),
Restaurant Cornelius (hotspot wireless indoor),
Restaurant El Remo 1 (hotspot wireless indoor),
Restaurant Moara de Foc (hotspot wireless indoor),
Spalatorie Auto La Cumatru (hotspot wireless indoor),

Ca sugestii pentru locatiile unde ar trebui ca RDS sa investeasca in asaceva ar fi Parcul Copou, Parcul Expozitiei, Parcul din Podu Ros, Strandul Municipal, Moldova Mall, zona Palatului Culturii, Zona de agrement Ciric..

Cu doi ani in urma RCS&RDS lanseaza Digi Net Mobil, iar acum un serviciu ce in tarile dezvoltate exista deja de multi ani, vine si pe piata din Romania, te conectezi simplu si usor la internetul tau de oriunde prin punctele de acces Wi-Fi.

Gasesti Digi Wi-FI in locatiile importante din orasul tau, in care stationezi fie pentru pauza de pranz, fie pentru intalniri de serviciu. Sau unde pur si simplu te intalnesti cu prietenii. La cumparaturi, in baruri si cafenele, la restaurant poti sa verifici rapid si usor e-mail-urile sau poti cauta orice ai nevoie pe net. Cu Digi Wi-Fi, mai mult decat cu orice alt internet Wi-Fi!

Ca sa nu fie probleme legate de disponibilitatea serviciului, RCS&RDS anunta ca abonatii care au pachetul de internet fix Fiber Link 2, ce costa 39 RON, cel mai scump din oferta operatorului, va avea acces gratuit la toata reteaua de puncte de acces Wi-Fi.
La fel ca si in cazul modemurilor tip stick USB, acestea au fost oferite gratuit clientilor care detineau cel mai scump pachet din oferta RCS&RDS. Toti cei care au abonament la retea vor avea acces gratuit la Digi Wi-Fi, ca sa te conectezi nu trebuie decat sa folosesti user name-ul si parola de utilizator pe care le folosesti pentru a te conecta la reteaua fixa a RCS&RDS, aceste coduri vor putea fi folosite simultan, astfel incat se va putea utiliza in acelasi timp si calculatorul de acasa dar si accesul la Digi Wi-Fi.
harta-rcs-digi-wi-fi-iasi4u-2011
In strainatate se foloseste de multi ani aceasta metoda, diferenta in schimb este ca la noi in Romania este gratuita. In tari precum Germania, trebuie sa achiti o taxa de acces, si aceasta de cele ami multe ori este limitata. In Germania cel mai mare operator care a investit intr-o asemenea retea de hotspot-uri este T-Mobile.

Dupa situl celor de la RCS&RDS punctele de acces disponibile din Bucuresti sunt AFI Cotroceni, statiile de metrou Eroilor si Izvor, Piata Victoriei, iar in Bihor se afla cele mai multe puncte de acces si ata pentru ca de acolo a pornit totul, adica de acolo s-a nascut proprietarul afacerii Zoltan Teszari.

Operatorul trimite un comunicat de presa pe 17 iunie in care doreste ca toti cei care se afla pe litoral sa testeze gratuit noul serviciu Digi Wi-Fi, asa ca din acest weekend pana in luna septembrie, oricine se afla pe perioada verii in statiunea Mamaia sau in celelalte statiuni, in zonele cu acoperire Digi Wi-Fi, in limita unui trafic zilnic de 100 MBytes.

Facebook Comments

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: RCS&RDS lanseaza serviciul Digi Wi-Fi | Bogdan Alupoaie's Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top