Auto - Moto

Dacia Lodgy – Numele primului monovolum romanesc

Dacia Lodgy - noul monovolum romanescDacia a prezentat astazi, la Salonul Auto International de la Paris noul model cu care va concura in editia 2011/2012 a Trofeului Andros.
Dacia Lodgy este urmatoarea pe lista dupa Logan, Sandero si Duster, productia incepand din primavara anului 2012. Modul de lansare este, din cate se observa, la fel ca la Duster, oficial astazi la Paris a fost dezvaluit numele primului monovolum romanesc.

Ceea ce trebuie specificat este faptul ca Lodgy este primul automobil Dacia ce nu va fi produs in Romania la Miovini, acesta va fi fabricat in uzina Tanger din Maroc, pr oblema principala pentru care nu se va produce la Mioveni este datorata faptului ca nu se pot produce atat de multe modele diferite pe liniile de ansamblare romanesti.
In momentul de fata la Mioveni producandu-se sase modele: Logan, MCV, Pick-up, Vanm sandero si Duster, pentru productia unui nou model precum Lodgy trebuind investitii serioase din partea francezilor de la Renault.

Dacia Lodgy - noul monovolum romanesc

Dacia Lodgy Glace este versiunea de competitie, care va locul actualului Duster, acesta va prelua sasiul acestuia, urmand sa aiba acelasi motor si anume V6 de 355 CP si un cuplu de 360Nm, masa totala a lui Lodgy Glace ajungand la 950 kilograme.

Dacia Lodgy va fi disponibil atat in 5 cat si in 7 locuri, primul familist Dacia devenind acum atipic si englezesc. Lodgy vine de la “lodge”, cuvant sinonim cu casa, camin, dand de inteles concurentei ca un nou monovolum e gata sa apara pe piata.
La Paris, oficialii Renault au asigurat ca pretul Daciei Lodgy va fi la fel de “surprinzator” precum a fost si cand a venit vorba de Logan si Duster, Dacia noastra ajungand sa coste cu cel putin 3000 de Euro mai putin decat concurentii sai directi.

Dacia Lodgy - noul monovolum romanesc

Dacia Lodgy este defapt un Duster transformat in monovolum, atat asemanarile cat si diferentele sunt usor de observat, mai ales blocurile optice frontale si stopurile, care au o forma nou-nouta.
Avand in vedere ca productia va incepe in primavara lui 2012, cu siguranta in scurt timp Dacia si Renault vor oferi mai multe informatii despre noul monovolum Lodgy, in special motorizari si optiunile disponibile cat si pretul.

Desi va fi lansata in primavara acestui an, cel mai probabil odata cu Salonul Auto de la Geneva 2012, printre concurentii directi ai lui Dacia Lodgy se numara Chevrolet Orlando ce in Romania are un pret de pornire de la 16.600 Euro, Ford C-Max (17.500 Euro) sau Volkswagen Golf Plus (16.900 Euro).

Galerie Foto Dacia Lodgy

Ce parere ai despre Dacia Lodgy ? Iti place ?

Vezi prima imagine cu Dacia Lodgy

Facebook Comments Box

7 Comments

7 Comments

  1. Pingback: bagamare.ro

  2. Pingback: Dacia Lodgy este noul monovolum romanesc | Bogdan Alupoaie's Blog

  3. Pingback: Prima imagine cu Dacia Lodgy | Iasi 4u

  4. Pingback: AutoBild dezvaluie Dacia Citadine si Logan 2 | Iasi 4u

  5. Pingback: Din martie 2012 vom avea Dacia Lodgy pe piata | Iasi 4u

  6. Pingback: Primele imagini + video cu Dacia Lodgy pe strada | Iasi 4u

  7. Pingback: Noi imagini cu Dacia Lodgy suprinse in timpul unor teste din Franta | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top