Stiri

SOCAR deschide 15 benzinarii in Romania

Benzinarii SOCAR de luni la IasiCompania petroliera SOCAR din Azerbaidjan deschide 15 benzinarii in Moldova, printre care se numara Iasi, Suceava, Botosani si Neamt.
Luni se vor deschide 11 statii, iar pana la finalul anului mai urmand inca patru tot in zona Moldovei. Ceea ce este interesant este ca SOCAR promite ca in urmatorii trei ani sa avem aproximativ 300 de benzinarii in Romania.
Dupa spusele oficialilor, carburantii provin din rafinaria companiei azere din Izmir, Turcia, acum ne intrebam daca acestia au vreo legatura cu carburantii de la MOL, pentru ca intreband angajatii unei benzinarii SOCAR din preajma localitatii Gura Humorului, acestia au spus ca la ei se comercializeaza carburanti de la MOL.

Cele 15 spatii in care vor fi benzinariile SOCAR au fost cumparate inca de la inceputul anului, in Iasi cel putin stim sigur ca o statie SOCAR isi va deschide portile luni in locul unei benzinarii MOL de langa sediul companiei de taximetrie RVR din apropierea Buciumului.

Astfel Romania ajunge sa fie legata de catre Azerbaidjan si prin doua proiecte energetice de mare amploare: Nabucco si AGRI, acestea avand scopul de a reduce importul de gaze naturale din Rusia.

SOCAR anunta un pret mai mic decat media pietei, ceea ce inseamna ca exista posibilitatea ca in scurt timp sa observam modificari de preturi si din partea celorlalte companii petroliere aflate pe piata din Romania.

SOCAR este una din cele mai mari companii petroliere din lume, in anul 2010 a realizat o cifra de afaceri de 19 miliarde de dolari americani, ce trebuie stiut este faptul ca Azerbaidjanul ocupa locul 19 in lume in ceea ce inseamna rezervele de petrol si pe locul 27 in ceea ce inseamna gaze naturale.

SOCAR deschide 15 benzinarii in Romania

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top