Stiri

Despre cartofii din Restaurantele iesene!

Consumul cartofilor din Restaurantele iesene!Stiati ca 99% din restaurantele din Romania folosesc in mancarurile preparate cartofii congelati? Atata timp cat ei sunt prajiti dupa congelare, gustul si vitaminele cartofilor se pierd. Amidonul este un continut de baza al cartofului si este un carbohidrat complex a carei digerare elibereaza glucide, leguma este o sursa de energie care favorizeaza prelungirea senzatiei de satietare. Un cartof cu coaja contine 12% din necesarul zilnic de fibre care au proprietatea de a favoriza tranzitul intestinal.

Din vitaminele ce se regasesc in cartoful natural se numara Vitamina B, in special B1 dar si B2, B3 si B6, vitamina C, potasiu, fier si magneziu.

In cele peste 200 de restaurante din Iasi, 99% dintre ei folosesc aceasta leguma in stare congelata si prin acest lucru se pierd toate vitaminele de care avem nevoie de zi cu zi, fie ca la final acestia sunt serviti prajiti sau fierti.

Desi din punct de vedere financiar si al timpului petrecut la curatarea si taierea cartofilor, patronii de restaurante ies in dezavantaj in fata folosirii cartofilor congelati, sanatatea si gustul unui produs de calitate ar trebui sa fie prioritar in fata alegerii finale ale clientului.

In rezolvarea acestei probleme, o firma ieseana vine in ajutorul patronilor de restaurante cu o solutie ce consta in comercializarea cartofilor gata taiati in diferite dimensiuni in functie de cerintele consumatorilor, dintre locatiile din Iasi care folosesc aceasta metoda se regasesc Casa Vanatorului, Restaurant Select, etc

Tu ce preferi sa consumi, un cartof natural cu toate vitaminele de care beneficiaza sau cei in stare congelata?

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top