Stiri

Apple face prin iPhone 5s baza de date cu amprentele de pe Touch ID

Odata cu lansarea noului iPhone 5s, iPhone 5c si iOS7, cei de la apple au implementat si un sistem de securitate pentru posesorii de astfel de deviceuri. Touch ID este un sistem de citire de amprente, cu ajutorul caruia poti debloca telefonul, functie venita in ajutarea utilizatorului de iPhone pentru ca astfel nimeni nu iti va mai putea fura telefonul sau sa se uite in datele tale personale fara acord.

Ca orice chestie noua, au existat si voci care spun ca o astfel de baza de date cu amprente nu este tocmai ok, pentru ca daca ajunge in mana cui nu trebuie deja ar fi probleme mai grave. Tot zvonurile spun ca Apple ar vrea sa faca aceasta baza de date care sa o ofere guvernului Statelor Unite ale Americii.

Un om din PR-ul Apple a facut cateva completari legate de Touch ID si cica amprentele nu vor fi stocate online ci doar in device, astfel ele vor fi criptate ca nimeni sa nu le poata lua si folosi in scopuri nelegale. In plus o alta masura de protectie asupra amprentelor stocate in device este o parola care este ceruta in cazul in care telefonul a fost resetat sau nu a mai fost pornit de 48 de ore.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top