Stiri

Să îți cumperi iPhone 13 sau să mai aștepți? Află răspunsurile la această întrebare

Pe 14 septembrie Apple a lansat noua serie de telefoane inteligente, iPhone 13. Smartphone-urile sunt de-acum disponibile și în România și aduc o mulțime de upgrade-uri față de generația precedentă, în special la variantele Pro și Pro Max. Află din rândurile următoare tot ceea ce trebuie să știi. 

De ce a fost iPhone 13 unul dintre cele mai așteptate telefoane ale anului

Apple este în continuare unul dintre cele mai prestigioase branduri de telefoane din lume. Dacă te întrebi ce se spunea înainte de lansare despre cele mai așteptate caracteristici iPhone 13 și care au fost specificațiile devenite realitate, trebuie să știi că cele mai multe dintre zvonuri s-au adeverit. Astfel, dacă pe iPhone 13 și iPhone 13 mini upgrade-urile nu sunt chiar atât de impresionante, modele Pro și Pro Max îți vor oferi o experiență de utilizare îmbunătățită. Rata de refresh a ecranului este de 120Hz, senzorii de pe camere sunt mai mari și aduc noi moduri de filmare cinematice, noul procesor A15 Bionic este mai performant, iar bateria are o autonomie mai bună.

 

Dacă nu te numeri printre fanii ecosistemului Apple sau nu ai un buget care să îți permită achiziționarea unuia dintre noile modele lansate pe piață, te poți orienta spre un smartphone dintr-un top al celor mai ieftine telefoane din 2021

Ce îți va aduce în plus noua serie iPhone 13

Apple este perceput ca lider în materie de inovație, dar trebuie să știi de la început că seria iPhone 13 este mai mult un upgrade pentru modelele lansate anul trecut. Designul este aproape identic, singurele diferențe fiind amplasarea camerelor în diagonală (nu una sub cealaltă, ca la iPhone 12) și notch-ul din ecran, care este cu 20% mai mic. Avem tot patru modele: iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max. Fiecare dintre ele aduce ceva în plus față de omologul din generația anterioară. 

 

În primul rând, procesorul A15 Bionic cu șase nuclee și construit pe tehnologia 5nm este mai performant, dar și mai eficient din punctul de vedere al consumului energetic. Astfel, bateria de pe toate modelele iPhone 13 va rezista mai mult, cu până la două ore și jumătate. Upgrade-uri importante vei sesiza și la display-urile OLED de pe variantele Pro și Pro Max, unde rata de refresh este de-acum de 120Hz, adaptabilă la conținutul redat. De asemenea, ecranele sunt mai luminoase și protejate de Ceramic Shield, un material dezvoltat în parteneriat cu Corning, compania care realizează și protecțiile Gorilla Glass. Toate telefoanele, inclusiv cele de bază, au spații de stocare începând de la 128GB și au certificare IP68 în privința rezistenței la apă și praf. Cele mai mari upgrade-uri vin în zona camerelor și te-ar putea atrage în special dacă folosești telefonul pentru a crea conținut de calitate pe rețelele de socializare.

Află de ce sunt mai bune camerele foto iPhone 13 

Dacă ai mai avut telefoane Apple, cu siguranță știi deja că iPhone a excelat întotdeauna la capitolul cameră foto. Seria iPhone 13 respectă tradiția și aduce senzori mai mari și câteva funcții foto-video captivante. În primul rând, este introdus modul cinematic, inspirat din cinematografia clasică, ce îți va permite focalizarea automată de la un obiect sau personaj la altul în timpul filmării. Pe iPhone 13 Pro și Pro Max, camera ultra-wide poate fi folosită și pe post de cameră macro, utilizabilă și pe filmări, inclusiv în cele de tip slow motion sau timelapse. 

 

O altă inovație disponibilă pentru întreaga serie este configurarea stilului fotografic prin utilizarea Photo Styles. Acestea sunt niște stiluri predefinite de Apple ce îți vor permite să definești aspectul fotografiilor chiar în timp ce faci poze, fără a mai fi nevoie să editezi după aceea temperatura, culoarea sau contrastul. Noile camere aduc îmbunătățiri și la fotografia și filmarea pe timp de noapte, iar la modelele mai scumpe modul nocturn este posibil pe toți senzorii. Apple a mai promis și introducerea filmării în format ProRes până la finalul anului, folosită la nivel profesional în producția video. 

 

Acestea ar fi principalele îmbunătățiri pe care le primește seria iPhone 13. Să îți cumperi sau nu un nou model? Răspunsul este doar la tine. Sperăm ca aceste informații să te ajute în luarea unei decizii. 

 

Sursă foto: Unsplash.com/Jeremy Bezanger

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top