Stiri

Banca Transilvania lanseaza Facebook Payments si deschide Sucursala BT Facebank

Banca Transilvania a lansat astazi Facebook Payments, serviciul prin intermediul căruia clienţii care folosesc BT24 Internet Banking pot efectua transferuri de bani folosind reţeaua de socializare Facebook. Lansarea a avut loc in cadrul unei conferinte de presa, organizata in Bucuresti. BT a lansat, cu aceasta ocazie, alte două facilităţi: transferurile de bani prin SMS şi prin email. Serviciul de Internet Banking de la Banca Transilvania, BT24, include astfel 3 opţiuni noi.

BT este prima bancă din România care transformă Facebook-ul în Facebank, adăugând reţelei de socializare o componentă financiară, pentru trimiterea şi primirea de bani, instant, după confirmarea tranzacţiei de către beneficiar.

Gabriela Nistor, Director General Adjunct Retail Banking în cadrul BT, afirmă: „Prin lansarea Facebook Payments, deschidem Sucursala BT Facebank. Pe pagina de Facebook BT sunt disponibile, de asemenea, aplicaţii pentru a apela la câteva dintre produsele şi serviciile băncii. În plus, oferim consultanţă prin această reţea de socializare. În 2014 continuăm cu lansarea de facilităţi pe care le vom pune la dispoziţie prin Sucursala BT Facebank“.

Atât în cazul Facebook Payments, cât şi al transferurilor de bani prin SMS sau email, beneficiarii pot fi inclusiv persoane care nu sunt clienţi ai Băncii Transilvania. Mai mult decât atât, cel care trimite banii prin BT24 Internet Banking nu este necesar să cunoască detaliile contului bancar al destinatarului, acesta din urmă fiind înştiinţat printr-un mesaj pe profilul său de Facebook, respectiv prin intermediul unui mesaj pe telefon sau printr-un email cu privire la transfer. Tranzacţiile au un grad de securizare de 100%, iniţierea lor presupunând confirmarea online, în cadrul BT24, de către persoana care iniţiază transferul.

Cum funcţionează noile facilităţi de la BT:
Facebook Payments: pentru realizarea tranzacţiilor este suficient ca iniţiatorul transferului şi beneficiarul să facă parte din acelaşi grup de prieteni pe Facebook. Practic, persoana care trimite banii selectează în BT24 Internet Banking, ca beneficiar, o persoană din grupul său de prieteni de pe Facebook, completează detaliile plăţii şi timpul maxim pentru acceptarea trasferului. Beneficiarul primeşte instant un mesaj prin intermediul profilului său de Facebook, fiind necesar să acceseze linkul conţinut de mesaj, să completeze câteva date.
Demo Facebook Payments: http://www.bancatransilvania.ro/demo/facebook/

Plăţile prin SMS şi email: oferă posibilitatea oricărei persoane să trimită bani cunoscând doar numărul de telefon sau emailul beneficiarului. Practic, cel care trimite banii va completa detaliile plăţii, iar destinatarul va primi un SMS sau un email în care este indicată suma şi numele expeditorului. Acceptarea sumei se realizează prin accesarea linkului conţinut de respectivul mesaj.

BT24 Internet Banking, peste 10% cotă de piaţă
Serviciul de Internet Banking al Băncii Transilvania are în prezent peste 360.000 de utilizatori, cota de piaţă depăşind 10% pe acest segment. Faţă de finalul anului trecut, banca a înregistrat următoarele creşteri: +23% utilizatori ai serviciului de Internet Banking, +35% tranzacţii derulate prin Internet Banking şi Mobile Banking şi +30% valoarea tranzacţiilor derulate prin BT24.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top