Stiri

Care sunt băncile din România ce oferă transferuri instant între ele

Comunitatea băncilor care au în portofoliul de servicii plăţile instant are în componenţă: Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank (valabil si pentru cei cu Revolut pentru ca Revolut foloseste IBAN-uri de Libra Bank pentru Lei in Romania), Banca Comercială Română şi Vista Bank, bănci orientate către inovare, satisfacţia clienţilor şi preîntâmpinarea nevoilor acestora. Astfel orice transfer intre aceste banci, va ajunge instant la destinatar iar costurile sunt egale cu zero.

Update 14.09.2022: Bancile care fac parte momentan din sistemul de plati instant sunt: Banca Transilvania, CEC Bank, BCR, Libra Internet Bank, Vista Bank, Patria Bank, Raiffeisen Bank si mai nou BRD.

Serviciul Plăţi Instant asigură transferul banilor în mai puţin de 10 secunde între bănci, conform regulilor înscrise în schema de plată care guvernează acest instrument de plată. În practică, încă de la lansare, durata reală a transferului între două bănci participante se încadrează în circa 4 secunde. O astfel de plată poate fi efectuată oricând (24/7/365), iar valoarea ei individuală se încadrează sub 50.000 lei.

Plăţile Instant sunt puse la dispoziţia utilizatorilor finali de servicii financiare, fie aceştia consumatori, fie business-uri, precum şi băncilor şi altor furnizori de servicii de plăţi care doresc să activeze în piaţa locală, permiţând concretizarea uneia dintre cele mai importante cerinţe ale open-banking-ului, respectiv transferul de fonduri în timp real între clienţi. Dezvoltarea continuă a serviciului menţine România pe harta ţărilor aliniate la standardele cele mai moderne în domeniu.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top