Stiri

Care sunt brandurile IT&C cele mai populare din Romania

Atelier Sapte a realizat un infografic pe baza datelor din YouBus in perioada primavara – vara 2013, atat in mediul rural cat si in cel urban, in care sunt prezentate brandurile IT&C cele mai prezente in Romania de catre tinerii cu varsta cuprinsa intre 14 si 26 de ani, acesta fiind singurul studiu de tip Omnibus cu focus realizat exclusiv pe tinerii din tara noastra. Rezultatele sunt foarte incurajatoare, cu siguranta nimeni nu s-ar fi asteptat la aceste cifre atat d eoptimiste.

Cele mai frecvente branduri detinute de romani in ceea ce privesc camerele foto, 18% din ele sunt Nikon, Samsung cu 13% si Sony cu 12%, pe cand brandurile preferate de telefonie mobila sunt Nokia cu 36%, Samsung 34% si iPhone cu 8%.

Intentia de achizitie de produse IT&C este de 15% pentru un nou smartphone, 10% tableta, 10% laptop, 7% camera foto si 4% din ei doresc ca in viitorul apropiat sa-si cumpere o consola de jocuri de genul Playstation sau XBox.

Cele mai folosite servicii folosite de catre tinerii cu varsta cuprinsa intre 14 si 26 de ani intervievati sunt: 80% telefonia mobila (voce, 68% internetul pe telefonul mobil, 55% cardul de credit si 16% online banking.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top