Stiri

Se intampla ACUM in fata Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi

Studenti din 11 centre universitare din Romania, protesteaza astazi fata de sistemul de educatie subfinantat, actiunile au loc in Iasi, Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Baia Mare, Sibiu, Suceava, Oradea si Alba Iulia.
Sistemul educational din tara noastra s-a confruntat in ultimii ani cu o subfinantare constanta, lucru ce afecteaza calitatea actului educational cat si relevanta educatiei in piata muncii sau pentru societate.

Arma secreta care face sa nu fii refuzat de nici o femeie

Studentii cer alocarea a 6% din PIB pentru educatie, cresterea dinantarii de baza a universitatilor pana la valoarea ei din 200 precum si majorarea subventiei pentru camine cu 30% din valoarea actuala. Totodata, studentii solicita cresterea fondului de burse si de servicii de consiliere in universitati.

In ultimii ani, doar 3% din PIB au fost alocati educatiei din Romania, iar din 2008 pana in 2010, banii alocati invatamantului au scazut cu 40%, cea mai mare scadere din Uniunea Europeana, lucru care a facut ca datoriile universitatilor sa creasca, crescand dificultatile in ceea ce priveste plata burselor studentilor si a salariilor profesorilor, la care se adauga si lipsa banilor pentru modernizarea acestora.

De la ora 13:00 protestele studentilor s-au mutat in Piata Unirii.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

2 Comments

2 Comments

  1. Petru

    November 13, 2013 at 6:07 pm

    Foarte putini. Ia sa iesim toti si sa blocam toata strada Copou macar pentru 1 zi sa vedeti cum ne baga si autoritatile locale in seama.

  2. iasi4u

    November 13, 2013 at 7:14 pm

    De ce sa blocam copoul? Dar oamenii ce se duc si se intorc de la servici cu ce sunt vinovati de trebuie sa stea blocati in trafic?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top