Stiri

Iasi, pe locul 12 intr-un top mondial al retailerilor nou intrati pe piata

Iasiul apare din nou in topurile mondiale, dupa ce prin Centrul Comercial Palas Iasi a fost desemnat “Building of the year” in Europa de Sud-Est dar si “Retail development of the year”, acum Capitala Moldovei se situeaza pe locul 12 din 208 intr-un top mondial al retailerilor nou intrati pe piata anul trecut. Topul a fost realizat de catre CBRE, o companie de consultanta imobiliara, iar performanta a fost masurata si inregistrata pe fondul deschiderii centrului comercial Palas ce se intind epe o suprafata de 55.000 metri patrati.

Potrivit CBRE in anul 2012, la Iasi au deschis magazine 19 branduri noi din totalul de 320 de retaileri analizati in raportul How Global is the Business of Retail, printre cei care au intrat pentru prima data in Iasi se numara New Yorker, H&M, C&A, CCC, Humanic, US Polo si multi altii. Pietele mature domina planurile de expansiune a retailerilor in ultimul an, doar sase piete sunt capabile sa se pozitioneze in Top 20, din cele sase Iasi este pe locul trei, dupa Kiev (39 de intrari noi din retail) si Sao Paulo (cu 25 de intrari noi in retail) si inaintea capitalei statului Oman, Muscat (cu 17 intrari noi in retail) si Ho Si Min din Vietnam (cu 15 intrari noi in retail).

Iasi se afla pe locul 6 in lume si dupa numarul de retaleri din domeniul fashion ce se adreseaza segmentului de clasa mediu ca venituri. Cei mai multi astfel de retaileri au deschis puncte de lucru noi in 2012 in Hong Kong, Kiev, Londra, Toronto si Singapore. La egalitate cu Iasi se gasesc Dubai, New York, Berlin si Nanjing.

La nivel mondial, anul trecut Hong Kong a inregistrat cea mai buna performanta cu un numar de 51 de retaileri ce au deschis magazine noi, pe locul doi se afla Kiev iar pe trei Berlin (28), urmand Singapore (25), Dubai (25), Sao Paolo (25), Paris, Tokyo, Londra, New York, Frankfurt.

VEZI mai multe fotografii cu Complexul Comercial Palas Iasi AICI!

Acest top arata ca Europa a fost cel mai cautat continent pentru retailerii ce au deschis magazine noi. Brandurile americane au fost cele mai agresive in anul 2012, acestia concentrandu-se pe principal pe pietele din Asia, Europa de Vest, Orientul Mijlociu, Europa centrala si de Est si America Latina. Retailerii italieni, britanici si francezi au fost mai activi pe pietele locale si pe Asia.

Iasi a reusit sa atraga acelasi numar de retaileri ca Varsovia, Hamburg si Munchen.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top