Evenimente

Maria Răducanu şi Vizi Imre vin la Iaşi într-un concert caritabil extraordinar


Iubitorii de jazz, blues, folclor balcanic şi fado din Iași au ocazia să îmbine caritatea cu muzica de cea mai bună calitate în extraordinarul concert “Dare to Dream” susținut de Maria Răducanu şi Vizi Imre pe 23 mai, ora 19:00, la Teatrul Luceafărul.

Concertul caritabil ”Dare to Dream” îi are drept protagoniști pe Maria Răducanu și Vizi Imre, două dintre cele mai apreciate și rafinate prezențe de pe scena muzicală românească. Maria Răducanu reprezintă o voce greu de descris, care reușește prin inflexiunile surprinzătoare și pauzele dramatice să contureze o lume muzicală insolită și să îşi sensibilizeze publicul prin expresivitate şi stilul nonconformist. Ea combină folclorul românesc cu blues, jazz, fado şi improvizaţie, iar muzica ei cucereşte şi lasă amprente în sufletele ascultătorilor săi. Maria Răducanu va fi acompaniată în cadrul acestui eveniment de două nume mari ale jazz-ului internaţional Chris Dalgren (contrabas) şi Mehdi Aminian (sethar, fluiere persane).

Finalistul mureşean de la Vocea României, Vizi Imre, se bucură de un mare succes după participarea sa la concurs. El impresionează prin creativitate şi intuiţie, prin vocea sa specială cât şi prin modul să unic de a se exterioriza prin muzică.

Suma strânsă din vânzarea biletelor și donații va fi folosită pentru a ajuta 30 de copii cu dizabilităţi, provenind din familii defavorizate, să beneficieze de servicii gratuite de kinetoterapie și logopedie în cadrul Centrul de Recuperare fondat de Fundaţia Bethany în 2012. De aceste servicii vor beneficia copii precum Antonia, o fetiţă în vârstă de 4 ani care întâmpină grave dificultăţi în utilizarea membrelor inferioare. Fetiţa se află în întreţinerea bunicilor şi verişorilor, mama ei fiind plecată în străinătate pentru a strânge bani în vederea acoperirii cheltuielilor necesare tratamentelor.

”Dare to Dream” reprezintă întâlnirea fericită dintre muzica românească de cea mai bună calitate și inițiativa caritabilă a Philanthropics, un grup de 22 de studenți la Masterul în Marketing și Comunicare în Afaceri din cadrul FEAA, sprijiniți de Cluburile Rotaract și Rotary Iași, Rotaract Copou și Rotaract Curtea Domnească. ”Ne-am dorit foarte mult să punem în practică toate cunoștințele de specialitate acumulate pe parcursul facultății într-un mod prin care să ajutăm și pe cei din jur. Faptul că inițiativei noastre i s-au alăturat Maria Răducanu și Vizi Imre ne onorează și, în același timp, ne confirmă că am reușit să concepem un eveniment de calitate, care să îmbine cultura și caritatea într-un concert cu adevărat extraordinar” – Anca Maria Heigher, manager de proiect.

Biletele pentru concert vor putea fi cumpărate în luna mai în incinta FEAA, la cafeneaua Acaju, galeriile Grumăzescu și în Iulius Mall la etajul 2, în zona Cărtureşti. Persoanele fizice cât și persoanele juridice pot face donații cu specificația “Dare to Dream” în contul Centrului de Recuperare fondat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany: IBAN RO64RNCB0175033572490001, deschis la BCR, sucursala Iași.

Mai multe detalii despre eveniment puteţi găsi pe pagina oficială www.daretodream.ro, la adresa de e-mail contact@daretodream.ro sau la numărul de telefon 0747070600.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top