Evenimente

“Tara lui Andrei” – Incepe o noua competitie de finantari organizata de Petrom

idei-din-tara-lui-andreiPetrom continuă să susțină ideile care îi inspiră pe cei din jur și schimbă în bine comunitățile din România. În perioada 16 septembrie – 14 octombrie, românii cu spirit de inițiativă (persoane fizice, organizații nonguvernamentale, instituții publice, precum și cele de învățământ) sunt invitaţi să îşi înscrie ideile pe site-ul www.taraluiandrei.ro, secțiunea Idei din Țara lui Andrei.
În prima sesiune a competiției de proiecte Idei din Țara lui Andrei, desfăşurată în perioada 20 mai – 24 iunie, au fost depuse peste 160 de soluţii pentru rezolvarea problemelor României. Dintre acestea, 10 au primit finanţare Petrom în valoare de 75.320 euro.

Începe o nouă competiţie de finanţări organizată de Petrom
• Noi oportunităţi de finanţare pentru românii cu idei de proiecte sustenabile.
• A doua sesiune a competiției Idei din Țara lui Andrei oferă finanţări de peste 84.000 euro.
• În competiţie se pot înscrie persoane fizice, organizații nonguvernamentale, instituții publice și de învățământ.
• În prima ediție a competiției, un proiect din Iași se va transforma în realitate cu ajutorul finanțării Petrom- Upside Down- accesorii din materiale neconvenționale.
• În 2013, Petrom oferă finanţări în valoare totală de 160.000 euro prin proiectul ”Idei din Țara lui Andrei”.

“Idei din Țara lui Andrei s-a născut din dorinţa noastră de a-i face pe români să gândească pe termen lung. Răspunsul primit din partea celor peste 160 de români cu spirit de iniţiativă care şi-au înscris ideile lor sustenabile în prima ediţie a competiţiei ne arată că în România există oameni care vor să aducă o schimbare majoră în vieţile celor din jur şi care vor să se implice în dezvoltarea României. Ne dorim ca și în această ediție a competiției să descoperim determinarea, implicarea și dedicarea altor inițiatori.”, declară Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate, Petrom.
Județul Iași se numără printre câștigători sesiunii de vară a competiției Idei din Țara lui Andrei, cu proiectul Upside Down – accesorii din materiale neconvenționale. „Am hotărât să aplicăm la Idei din Țara lui Andrei pentru că este o oportunitate foarte bună pentru noi să dezvoltăm atelierul, pentru a crea mai multe oportunități de muncă la nivel local și pentru a promova conceptul de Upcycling: transformarea unui obiect pe care nu îl mai folosești, chiar un deșeu, într-un produs nou, util, care arată bine și este și prietenos mediului înconjurător.” declară Andreea Zaharescu, fondatoarea Asociației REVERSIBIL și câștigătoarea unei finanţări în sesiunea de vară a competiţiei Idei din Țara lui Andrei.
Valoarea totală a finanțărilor pe care Petrom le oferă în 2013 prin proiectul ”Idei din Țara lui Andrei” este de 160.000 de Euro.

idei-din-tara-lui-andrei

Despre Țara lui Andrei
Țara lui Andrei susține proiecte inspirând comunitățile din România să intre în acțiune și să-și schimbe viața în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educație non-formală și cultivarea spiritului civic. Valorile Țarii lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educația (non-formală) și inovația.
Țara lui Andrei este o mare comunitate orientată către soluții, o comunitate a celor care nu se dau înapoi de la a lupta pentru a-și transforma inițiativele în realitate. Cetățenii Țării lui Andrei sunt oamenii cu spirit de lider, orientați către soluții.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top