Evenimente

Vienna Classic Christmas cu participarea extraordinara a tenorului Robert Nagy @ Teatrul National Iasi, 16 decembrie

Craciun in pasi de vals – Vienna Classic Christmas, Turneu National Strauss Festival Orchestra Vienna cu participarea extraordinara a tenorului Robert Nagy @ Teatrul National Iasi, 16 decembrieCraciun in pasi de vals – Vienna Classic Christmas, Turneu National Strauss Festival Orchestra Vienna cu participarea extraordinara a tenorului Robert Nagy la Teatrul National Iasi pe 16 decembrie.
Strauss Festival Orchestra Vienna prezinta, pentru al cincilea an consecutiv in Romania, spectacolul Vienna Classic Christmas. Ansamblul vienez, infiintat in 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, a primit in randurile sale de-a lungul anilor pe cei mai talentati artisti, pastrandu-si, astfel, suprematia intre orchestrele de acelasi gen. De cinci ani, publicul din Romania intra in atmosfera sarbatorilor de iarna in pasi de vals si de fiecare data, spectacolele vienezilor au fost sold-out. Strauss Festival Orchestra Vienna este binecunoscuta de publicul din Romania, mai ales ca in 2008 s-a numarat printre invitatii de onorare ai Festivalului Enescu.

Potrivit traditiei incepute in urma cu cinci ani, Strauss Festival Orchestra Vienna va introduce publicul din Romania in fastuoasa epoca a Vienei Imperiale, evocata de muzica rafinata a familiei Strauss si a altor ilustri compozitori. Orchestra va fi condusa in acest an de un reprezentant de prim rang al muzicii vieneze, maestrul Günter Seifert. Cei peste 40 de ani de activitate ai maestrului Seifert la Filarmonica din Viena si la Opera de Stat din Viena, numeroasele premii, distinctii si activitati artistice il recomanda ca un excelent dirijor si violonist, care continua traditia lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mana.

Strauss Festival Orchestra Vienna va raspandi fascinatia muzicii autentice vieneze peste intreaga Romanie, in cadrul unui amplu turneu national. In acest an, ne vom bucura de un invitat special in spectacol, tenorul Robert Nagy, care starneste entuziasmul publicului prin lejeritatea cu care ia acutele, prin rafinamentul frazei si al subtilitatilor expresive. Vocea tenorului Robert Nagy a facut senzatie in toata Europa si milioane de spectatori au fost fascinati de rolurile pe care artistul le-a interpretat. Concertele se desfasoara potrivit calendarului:

Miercuri, 11 decembrie, TIMISOARA – Teatrul National
Joi, 12 decembrie, ORADEA – Teatrul National
Vineri, 13 decembrie, Cluj Napoca – Teatrul National
Sambata, 14 decembrie, TARGU MURES – Palatul Culturii
Duminica, 15 decembrie, SUCEAVA – Casa de Cultura a Sindicatelor
Luni, 16 decembrie, IASI – Teatrul National
Marti, 17 decembrie, PIATRA NEAMT, Casa de Cultura a Sindicatelor
Miercuri, 18 decembrie, BACAU – Teatrul de Vara “Radu Beligan”
Joi, 19 decembrie, ALEXANDRIA, Casa de Cultura a Sindicatelor
Vineri, 20 decembrie, BUCURESTI, Sala Palatului

Craciun in pasi de vals – Vienna Classic Christmas, Turneu National Strauss Festival Orchestra Vienna cu participarea extraordinara a tenorului Robert Nagy @ Teatrul National Iasi, 16 decembrie

Asigura-te ca vei trai un Craciun de poveste cu Strauss Festival Orchestra Vienna si Robert Nagy! Biletele se gasesc la Agentia de bilete a Teatrului, la casa de bilete a Casei de Cultura a Studentilor si online pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.myticket.ro. In functie de categorie, biletele se pot achizitiona la pretul de 150 lei categoria VIP, 100 de lei categoria I, 75 de lei categoria a II-a.

Evenimentul se desfasoara in cadrul proiectului national-cultural “Arta contra drog – 2013”, initiat de CIADO Romania in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Educatiei Nationale, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Palatul National al Copiilor si Universitatea “Andrei Saguna” din Constanta.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top