Stiri

Tramvai ultra modern pe strazile Iasului

Cel mai modern tramvai din IasiRegia Autonoma de Transport Public din Iasi a introdus de scurt timp un tramvai de ultima generatie, acesta detine aer conditionat, supraveghere video, usi automate, sistem audio si internet Wi-Fi. Ce este cel mai interesant este faptul ca tramvaiul are implementat un modul de diagnoza automata, in momentul in care apare o defectiune, aceasta este trimisa automat sub forma de notificare la dispeceratul RATP. Reconditionarea mijlocului de transport in comun a fost facuta la Remar Pascani si a costat aproximativ 500.000 de Euro, urmand ca din 2014 mai multe modele de acest tip sa circule pe strazile Capitalei Moldovei.

Transportul cu tramvaie de pe Copou va fi inlocuit cu autobuze
Duminica, 10 martie cresc preturile pentru RATP
Vezi imagini cu noul Terminal construit pe Aeroportul International Iasi

Tramvaiul a fost scos din depoul RATP de la Gara Iasi pentru cateva zile, acesta trebuia sa circule mai multe zile pe zona Copoului, dar avand in vedere lucrarile la pasajul subteran Mihai Eminescu din Fundatie, circulatia tramvaielor pe zona Copoului nu mai este accesibila pana in toamna.

Tramvai ultra modern pe strazile Iasului

Maricel Gherca, director RATP Iasi a declarat ca in 2014 vor fi la Iasi multe programe europene ce vor viza in mod direct modernizarea transportului la Iasi si atunci orasul va avea prin bani europeni mai multe mijloace de transport in comun moderne, acest prim proiect a fost reconditionat de catre firma din Pascani, cheltuielile fiind suportate de catre acestia.

7822213296_b4cd96bff7_b

Tramvaiul modernizat a fost scos la strada pentru teste, cei de la Remar Pascani impreuna cu inginerii de la RATP Iasi au vrut sa vada cum se comporta vagonul inainte de a fi pus definitiv pe sine. Inca nu se stie data lansarii definitive, asta depinde de Remar Pascani“, a declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant de la Regia Autonoma de Transport Public Iasi.

Tramvai ultra modern pe strazile Iasului

Tramvaiul ultra modern nu este chiar atat de modern, modelul GT4 original a fost fabricat in anul 1962 in Germania, iar ceea ce se vede in imaginile prezentate de noi nu este altceva decat o modernizare pe baza scheletului acestuia.

Tramvai ultra modern pe strazile Iasului

La testarile de pe strazile Iasului a fost prezent si primarul Timisoarei, Nicolae Robu, care intentioneaza sa reinoiasca depoul din Timisoara cu astfel de tramvaie GT4 reconditionate.

Daca ar fi mai multe astfel de tramvaie in Iasi, ai circula mai des cu mijloacele de transport in comun?

Facebook Comments

15 Comments
To Top