Stiri

Top 10 destinatii mai putin cunoscute din Romania

Top 10 destinatii mai putin cunoscute din RomaniaAm intrat in lunile de vara si cu siguranta sunteti cu gandurile la vacanta. Pentru ca probabil multi doriti sa va indreptati spre concedii in afara tarii, vrem sa va ajutam sa descoperiti minunatiite Romaniei, de care probabil nu ati auzit inca. Puteti trai cateva zile de poveste in locuri fabuloase.
Cateva din cele mai ascunse si totodata mirifice locuri ale Romaniei vi le vom dezvalui in randurile de mai jos.

1. O adevarata minune a naturii, o uriasa “ciuperca acoperita cu muschi”, peste care curge o frumoasa apa albastra este Cascada Bigar. Este atat de impresionanta incat cei de la The World Geography au plasat-o in fruntea topului cascadelor unice din lume. Si e in tara noastra, trebuie neaparat sa o vizitezi. Peisajul ireal care ti se contureaza in minte se afla chiar in judetul Caras Severin.

cascada-bigar-vv

2. Un loc desprins parca din Paradis, de un albastru pur este Laguna Albastra. Aparuta recent in imediata apropiere a comunei clujene Aghiresu, este inconjurata de pietre calcarose galbui si tufisuri de papura de un verde spectaculos. E un loc in care te regasesti, in liniste, departe de galagia infernala a orasului.

laguna_alb_cluj_30452700

3. O zona care iti taie rasuflarea este cea cu Focurile vii, tara noastra fiind singurul loc in care fenomenul este vizibil in Europa. Acestea apar in urma frecarii cu solul a emanatiilor de gaze existente in anumite locuri. Tocmai pentru ca apar de ici colo li s-a dat numele de “Focurile vii”. Peisajul lipsit de vegetatie este marcant, cu efecte neintalnite in timpul noptii cand flacarile se vad in toata splendoarea lor. Le gasiti in comuna Lopatari, judetul Buzau.

poza-focurile-vii-din-comuna-lopatari-judetul-buzau

4. De o impresionanta valoare arhitectonica, istorica, documentara si artisitica este Castelul Cantacuzino din Busteni. Domeniul acestuia este unul dintre cele mai frumoase de pe Valea Prahovei, fiind inconjurat de brazi mareti. Fantanile arteziene, gradina amenajata in stilul parcurilor europene si grota misterioasa din fata castelului transforma zona intr-un peisaj idilic.

castelul-cantacuzino

5. Paradisul de sub pamant, asa cum mai este numita Salina Turda, il gasiti in zona Durgau – Valea sarata din Turda. Este vizitata pana si de turisti straini care nu ezita sa ne laude pentru asemenea locuri frumoase. Salina Turda detine in prezent sali de tratament, un amfiteatru, sali de sport, dar si o „roata panoramica”, de unde se pot admira stalactitele din sare.Principala atractie a salinei este lacul cu solutie salina suprasaturata, excelenta pentru tratament.

romania-turda-salina-turda-salt-mine-main-cavern-l

6. Construita la intrarea in Pestera Ialomitei din Bugeci – localitatea Moroeni, Manastirea Pestera Ialomitei este unul din cele mai cunoscute obiective turistice ale zonei. In tara este cunoscuta drept “Biserica din pestera”.

pesteraialomitei

7. Transfagarasanul, drumul printre munti si nori te impresioneaza prin speculozitatea sa. Este principalul drum de acces din muntii Bugeci ce ajunge pana in apropierea obiectivelor turistice Sfinxul, Babele, Pestera Ialomitei si Lacul Bolboci.

transfagarasan

8. Mocanita, trenul cu abur care circula pe cale ferata forestiera, o gasiti pe valea Vaserului. O excursie cu mocanita pe valea acestui rau din Maramures este ceva inedit. Nici nu va imaginati prin ce peisaje treceti cu trenut considerat monument istoric.

mocanita-train-romania-carpathian-mountains-romania-34105022-900-599

9. Primul Muzeu dedicat femeii, Muzeul Tarancii Romane, s-a infiintat din dorinta de a aduce un omagiu femeii ca mama, bunica, sotie, sora sau prietena. Este locul in care poti vedea ocupatiile tarancii de la nastere si pana la trecerea in lumea cealalta. Locul de demult parca il gasiti in localitatea Dragomiresti, judetul Maramures.

muzeul-tarancii-romane-din-maramures1

10. Zimbraria neagra, rezervatia de la Buscani in care, in urma cu 30 de ani, au fost adusi cativa zimbri, este acum locul in care pot fi admirate 49 exemplare. Vizitele se fac in principiu dimineata cand zimbrii se aduna la gard pentru a-si primi ratia de suplimente.

din-hateg-29

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top