Stiri

Se deschide Transapuseana, un nou traseu spectaculos în inima României, mai impresionant decât Transalpina sau Transfăgărășan!

Se deschide un nou traseu spectaculos în inima României, mai impresionant chiar decât celebrele Transalpina sau Transfăgărășan! România, recunoscută pentru peisajele sale montane și cele două drumuri spectaculoase, Transalpina și Transfăgărășan, primește în atenție o nouă șosea ce străbate culmile Munților Apuseni – Transapuseana. În acestă lună, primul tronson se apropie de finalizare și este programat să fie inaugurat pe 15 decembrie.

Inițial denumită Transalpina de Apuseni, această nouă rută își va purta numele oficial de Transapuseana, o marcă pe care Consiliul Județean Alba a depus eforturi pentru a o transforma într-o denumire protejată. Lotul 1 al Drumului Județean DJ 107I, care leagă Aiud de Bucium, este pe cale să fie complet finalizat, cu recepția oficială programată pentru mijlocul lunii decembrie, pe o distanță de 43 de kilometri.

Cu excepția unei mici porțiuni de aproximativ 2 kilometri din municipiul Aiud, care va fi finalizată în această săptămână, Lotul 1 este practic finalizat. Asfaltul a fost deja turnat pe o distanță de 45,5 kilometri, ajungând dincolo de Ponor. Totuși, pe acest lot, se mai impune amplasarea unor stații de autobuz.

Proiectul Transapuseana reprezintă cea mai mare investiție într-un drum județean din România și este așteptat să devină o atracție notabilă pentru iubitorii de călătorii și aventuri, oferind o perspectivă inedită asupra frumuseții naturale a Munților Apuseni.

Modernizarea DJ 107 I –Transapuseana reprezintă cea mai mare investiție pe un drum județean din România. Valoarea totală a proiectului este de peste 73 de milioane de euro, proiect în mare parte finanţat din fonduri europene. Drumul, în lungime de 78 de kilometri, face legătura între municipiul Aiud (Autostrada A10) şi zona Bucium – Abrud (DN 74).

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top