Stiri

Pasajul Octav Bancila din Iasi este aproape gata

Pasajul Octav Bancila din Iasi este aproape gataOficialii primariei anunta ca Pasajul Octav Bancila care va lega zona Pacurari de cartierul Alexandru cel Bun este in proportie de aproximativ 95% gata! Acestia au anuntat ca in luna decembrie 2015 se va face inaugurarea acestuia. La inceputul acestei saptamani a fost turnat ultimul strat de asfalt pe o portiune suspendata a pasajului, iar miercuri si joi s-au demarat si lucrarile de asternere a stratului de binder pe rampa de acces dinspre strada Tabacului din cartierul Alexandru cel Bun.

Pasarela Octav Bancila Iasi

Iași – Lucrările la pasajul "O. Băncilă" sunt aproape de finalizare. Acesta va face traficul mai facil între cartierul Alexandru cel bun și cartierul Păcurari.

Posted by Atelier de Film on Friday, December 4, 2015

In acelasi timp se lucreaza intens si la panourile fonoasorbante din lateralele pasajului, acestea fiind folosite pentru prima data in Iasi, panourile sunt dintr-un material metalic si in partea inferioara este montat un geam din plexiglas cu proprietati de protectie fonica.

pasaj-bancila-25-550x366

S-au montat si stalpii de iluminare, reteaua fiind pregatita pentru conectare, urmand in scurt timp a fi finalizate si trotuarele de pe pasarela.

12241596_10153692944798794_4139725705740431372_n

Rampele dinspre pacurari urmeaza a fi terminate si ele in scurt timp, acolo existand doua bretele de acces a traficului rutier, unul dinspre arcu si celalalt dinspre Pacurari. Dupa spusele constructorilor, pasajul suprateran Octav Bancila urmeaza a fi gata in luna decembrie a acestui an.

Cam cat de intersant si utila ar fi o pista de biciclete pe Pasajul Octav Bancila, cu o astfel de pista am putea ajunge si noi in randul tarilor normale si cand zic asta ma refer la tarile dezvoltate ce construiesc infrastructuri pentru biciclisti.

pasaj-bancila-8-550x366

Pasajul Octav Bancila din Iasi este aproape gata, in scurt timp mai multe fotografii si informatii.

Facebook Comments

2 Comments

2 Comments

  1. neowebdesign.net

    November 13, 2015 at 7:26 pm

    Foarte tare, parea un proiect abandonat dar care va fi un succes pana la urma!
    Macar asa n-o sa se mai treaca pe la bariera din Alexandru spre Pacurari, abia astept sa-l termine.

  2. Pingback: Parcarea Romtelecom este aproape gata | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top