Stiri

Cum arata de la inaltime marile santiere ale orasului

Cum arata de la inaltime marile santiere ale orasului IasiZilele acestea au fost realizate cateva imagini de la inaltime la cele mai importante trei santiere din Iasi. Prima si probabil cea mai importanta este Centrul Tehnologic Regional (CTR), lucrarile aici vor continua si pe timp de iarna, oficialii primariei anuntand ca in perioada aceasta rece din an, muncitorii se vor ocupa de amenajarile din interior. Centrul Tehnologic Regional se afla in CUG si este realizat in urma unei finantari europene de aproximativ 4 milioane de euro, bani nerambursabili.

rca-banner rovinieta-banner

La finalizarea proiectului, cladirea va oferi servicii de inchiriere spatii birouri pentru cercetare si transfer tehnologic, spatii de laboratoare inchiriabile pentru diverse testari, servicii de consultanta, astfel, acesta va ajuta la imbunatatirea infrastructurii si a cresterea activitatii mediului de afaceri din Iasi. Oficialii primariei spun ca ca la finalizare, proiectul va oferi aproximativ 100 de locuri de munca permanente.

Centrul Tehnologic Regional (CTR) Iasi

Pasajul suprateran Octav Bancila ce face legatura dintre cartierele Pacurari si Alexandru incepe sa prinda contur, s-au montat scheletele metalice in partea dinspre Canta, latimea totala de 7,8 metri va trece deasupra liniilor de cale ferata din zona fostei fabrici de Tigarete si a strazii Moara de Foc pentru a ajunge in Pacurari, intersectie a strazii Arcu cu Octav Bancila. Lungimea pasajului va avea 532 de metri si este unul din cele mai importante proiecte de dezvoltare a traficului rutier din oras.

Cum arata de la inaltime marile santiere ale orasului Iasi

Pasajul subteran Mihai Eminescu din Fundatie inainteaza in lucrari. Se lucreaza din doua parti, la prima, constructorii si-au luat angajamentul ca pana la venirea iernii sa termine amenajarile pasajului atat in interior cat si in exterior. La finalizare pasajul va avea o lungime de 286 de metri, cate o banda de circulatie pe fiecare sens si rampe de acces dinspre Pacurari si Bulevardul Independentei. Investitiile totale pentru acest pasaj ajung la aproximativ 20 de milioane de euro, dar a inclus si refacerea strazilor Pacurari, Independentei si Elena Doamna.

Cum arata de la inaltime marile santiere ale orasului Iasi

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top