Stiri

Vezi in ce stadiu sunt lucrarile de la Pasajul Suprateran Octav Bancila

Iasul se modernizeaza, asta este clar, pasajul suprateran din zona Tigarete va oferi o legatura rapida si directa catre zona centrala a orasului. Lucrarile de constructie se afla in plina desfasurare. Pasajul Octav Bancila este cel mai important proiect pentru zonele non centrale ale orasului precum Alexandru, Dacia si Pacurari.
Lucrarile ar trebuie sa fie gata in toamna anului 2014, iar costurile totale sunt de aproximativ 15 milioane de euro, o mare parte din banii acestia provin din fonduri europene nerambursabile.

Pasarela Octav Bancila va avea o lungime de 532 metri si va avea o singura banda, latimea carosabilului avand 7,8 metri. Aceasta va trece pe deasupra liniilor de cale ferata din zona Tigarete si a strazii Moara de Foc pentru a ajunge in Pacurari, innzona intersectiei strazii Arcu cu Octav Bancila, pe partea cartierului Alexandru, accesul la pasaj se va face pe strazile Tabacului, soseaua Nationala si Sarmizecetusa.

In cardul aceluiasi proiect, adica din acest 15 milioane de euro vor fi reabilitate alte 9 strazi adiacente pasajului suprateran, dintre se numara Sarmizegetusa, STramosilor, Tabacului, Columnei, Vitejilor, Musanitini, Plaiesilor, Petru Poni, Toma Cozma, de asemenea vor fi reabilitate si peste 40.000 metri patrati de trotuare.

Sursa Foto: Ziaruldeiasi.ro

Citeste si:
> Vezi in ce stadiu au ajuns lucrarile la Pasajul subteran Mihai Eminescu din Fundatie
> Vezi cum arata Ciricul acum in aprilie si in ce stadiu sunt lucrarile de amenajare
> Bahluiul navigabil va fi gata in vara
> Tramvai ultra modern pe strazile Iasului
> Vezi imagini cu noul Terminal construit pe Aeroportul International Iasi

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

14 Comments
To Top