Stiri

Noua Hyundai i20 este disponibila in Romania

Noua Hyundai i20 este disponibila in RomaniaNoul Hyundai i20 este disponibil pentru piata din Romania, concurentul din segmentul B pentru Renault Clio 4, Volkswagen Polo si Opel Corsa, a fost lansat oficial in toamna anului trecut la Salonul Auto International de la Paris. Modelul sud-coreean se bucura de o platforma noua si o lista de dotari destul de impresionanta, facuta special pentru gusturile europenilor si asta pentru ca vechea generatie s-a bucurat de un real succes chiar si in Romania, iar masina nu s-a lasat mai prejos si i-a multumit pe multi dintre acestia.

Hyundai i20 se vinde in 3 versiuni:
– 1.25 cu 84CP, motor pe benzina si o cutie de viteze manuala, nivel de echipare Confort si are un pret de lista de 13.210 Euro (10.730 Euro);
– 1.1 CRDi, motor diesel si cutie de viteze manuala, nivel de echipare Confort, ce costa 14.822 Euro (12.342 Euro), consum mixt de 3,8 l/100 km si emisii de CO2 de 99 g/km.
– 1.25 CP, motor pe benzina, cutie de viteze manuala, nivel de echipare Highway si costa 15.194 Euro (12.714 Euro), toate acestea respectand normele de poluare Euro 6.

hyundai-i20-2014-sursa-hyundai-24

Ampatamentul noului Hyundai i20 este de 2.570 mm, cu 45 mm mai lung decat la modelul care a iesit din productie, iar portbagajul are un volum de 320 litri. Lungimea totala a masinii este de 4.035 mm (+40 mm), latimea de 1.734 mm (+24 mm), iar inaltimea de 1.474 mm (-16 mm).

Masina, desenata de catre germani, face parte din lista de 31 de automobile ce au fost nominalizate pentru premiul de Masina anului 2015 in Europa.

hyundai-i20-2014-sursa-hyundai-11

In Romania, actuala generatie de Hyundai i20 a fost la mare cautare printre firmele de Rent a car, multi au ales masina pentru aspectul foarte simpatic, bordul prietenos si motorizarile ce consuma putin carburant. Pana si cei ce detin companii de inchirieri auto au fost multumiti de faptul ca masina nu este deloc scumpa la intretinere, iar acum impreuna cu noua generatie, i20 vine cu optiuni ce se gasesc in premiera pentru masinile din segmentul B precum sistemul de avertizare la parasirea benzii de rulare (Lane Departure Warning System – LDWS), dar si sistemul de asistenta la pornirea in rampa (Hill Start Assist Control – HAC) si multe altele.

hyundai-i20-2014-sursa-hyundai-19

Noua generatie i20 dispune de tehnologii care nu se regasesc in echiparea altor modele din segmentul B, cum ar fi, de exemplu, sistemul de avertizare la parasirea benzii de rulare (Lane Departure Warning System – LDWS). Fiecare nou model este echipat in standard atat cu sistem de management al stabilitatii vehiculului (Vehicle Stability Management – VSM), cat si cu program electronic de stabilitate (Electronic Stability Program – ESP), care actioneaza impreuna pentru a reduce patinarea si derapajul rotilor si pierderea controlului autovehiculului in conditii de aderenta redusa. Noul i20 a fost dotat, pentru prima data, cu sistemul de asistenta la pornirea in rampa (Hill Start Assist Control – HAC), precum si cu sistem de monitorizare a presiunii aerului in pneuri (Tire Pressure Monitoring Systems – TPMS), pentru linistea, confortul si siguranta conducatorului auto. Pentru vizibilitate optima, noul i20 beneficiaza de faruri adaptive, cu functie de iluminare in viraje. Siguranta peste medie oferita de noul model se datoreaza sasiului si caroseriei ranforsate, in a caror compozitie a fost integrat in proportie de 46% otel de inalta rezistenta (comparativ cu 16% pentru generatia anterioara i20). In plus, tehnologia standard pentru versiunile de echipare i20 disponibile in Romania include si: sase airbag-uri (airbag conducator auto, pasager, airbag-uri laterale si cortina); inchidere centralizata cu telecomanda; computer de bord; aer conditionat si radio compatibil MP3″, declara importatorul Hyundai Auto Romania.

Facebook Comments Box

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Linkuri de weekend #8 – Bogdan Alupoaie Blog

  2. Marius

    September 12, 2016 at 10:50 am

    O masina foarte frumoasa, se preteaza pentru oras si are dotari destul de multe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top