Stiri

Salcamii japonezi, scosi astazi de pe pietonalul Stefan cel Mare

Salcamii japonezi, scosi astazi de pe pietonalul Stefan cel MareDe dimineata, angajatii Primariei Iasi au inceput scoaterea salcamilor japonezi de pe pitonalul Stefan cel Mare si Sfant, urmand a fi inlocuiti cu tei argintii la cererea iesenilor. Salcamii vor fi replantati in alte zone din oras in foarte scurt timp. In acest mod problema cetatenilor ar urma sa fie solutionata. De la prima ora a diminetii, muncitorii de la Salubris au inceput scoaterea salcamilor din locurile in care au fost plantati.

Cum arata in 1941 si cum arata astazi Bulevardul Stefan cel Mare din Iasi

Replantarea teilor va fi facuta intre 27 si 29 noiembrie 2015. Replantarea teilor a fost decisă în urma consultării publice demarată de Primărie în luna septembrie şi care a strâns 13.300 de opinii favorabile revenirii teilor pe pietonal. Premieră pentru administraţia ieşeană, consultarea publică de acest gen va fi extinsă şi pe alte proiecte ale municipalităţii. „Dezbaterea va căpăta o notă mult mai largă. Primul proiect ce va fi adus în atenţia ieşenilor va fi bugetul local pe 2016 şi apoi planul de mobilitate şi regulamentul de trafic”, a declarat primarul interimar al Iasului, Mihai Chirica.

In cursul acestei săptămâni, pe bulevardul Ștefan cel Mare vor fi aduși 100 de tei argintii, iar salcâmii vor fi transplantaţi pe bulevardul Dacia.

Vezi artarii si ciresii salbatici pusi astazi pe Bd. Stefan cel Mare

s560x316_salcami_japonezi_stefan_cel_mare
Sursa: facebook.com

12289730_10206384828034550_1248709875451594981_n
Sursa Foto

In scurt timp mai multe imagini..

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top