Auto - Moto

Mercedes-Benz prezinta noul A-Class Sedan

Mercedes-Benz prezinta in premiera noul A-Class Sedan, un model ce vine sa completeze oferta nemtilor in segmentul masinilor de clasa compacta. Dezvoltata pe aceasi platforma utilizata pe versiunea hatchback, noul A-Class Sedan propune o caroserie in trei volume si una din cele mai bune valori a coeficientului aerodinamic (0,22) de pe piata la momentul actual.

Cele doua versiuni sunt identice la tehnologie, in schimb dimensiunea este cu 130 de mm mai lung decat “fratiorul” A-Class Hatchback (4.549 mm), pastrand aceleasi valori atunci cand vine vorba de latime si ampatament, 1.796 mm si respectiv 2.729 mm. Inaltimea versiunii sedan ajunge la 1.446 mm, adica in plus cu 6 mm fata de hatchback. Porbagajul sedanului este cu 50 de litri mai mare fata de hatchback, 420 litri fata de 370 de litri.

Interiorul este identic cu cel de la A-Class Hatchback, “piesa de rezistenta” fiind arhitectura plansei de bord ce integrează revolutionarul sistem de Mercedes-Benz User Experience – tehnologie ale carei functii pot fi afisate si controlate prin intermediul a două ecrane cu diagonala cuprinsa intre 7 și 10.25 inch, in functie de preferintele clientilor.

Gama de motorizari propusa de Mercedes-Benz pentru A-Class este compusa initial din doua propulsoare dezvoltate alături de cei de la Renault: A200 de 1.33 litri benzina, ce dezvolta o putere de 163 CP si 250 Nm cuplu motor maxim, si A180d de 1.5 litri diesel cu o putere de 116 CP si 260 Nm cuplu motor maxim. Ambele motoare sunt cuplate in standard la o cutie de viteze automata de tipul 7G-DCT.

Noul Mercedes-Benz A-Class Sedan va putea fi vazut in toamna la Salonul Auto de la Paris cat si la cel de la Frankfurt, lansarea pe piata urmand a avea loc la inceputul anului 2019.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top