Auto - Moto

Viitorul iluminării auto se dezvolta din Iași

O noua societate mixta, realizata din doua companii mari, Osram si Continental, au inceput sa lucreze pentru dezvoltarea unor sisteme de iluminare auto foarte performante dar si pentru generalizarea luminilor LED in toate segmentele de autovehicule.

Pentru Osram Continental GmbH vor lucra aproximativ 1.500 de persoane din 16 locatii din lume, iar in Romania se va lucra din Iasi cu aproximativ 100 de specialisti. Activitatea lor a inceput oficial din 2 iulie 2018.

„În ultimele luni, am stabilit o serie de obiective care ne vor permite să creăm o nouă companie. Aceasta va regândi viitorul iluminatului auto. Bazându-se pe aceste rădăcini puternice, Osram Continental ne va permite să oferim un impuls semnificativ pentru piață”, a declarat Dirk Linzmeier, CEO al OSRAM Continental, intr-un comunicat de presa.

Compania nu foloseste doar solutii software pentru a crea un sistem configurabil de distributie a luminii, de exemplu pentru farurile cu lumina anti-orbire si pentru farurile cu faza lunga, ci dezvolta si functii inteligente de iluminare. Folosind datele de la sistemul de navigatie si diversi senzori, vehiculele echipate cu aceste solutii in viitor vor putea, de exemplu, sa proiecteze mesaje de avertizare pentru ceilalti utilizatori.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top