Evenimente

Topul celor mai mari antreprenori din Republica Moldova. Conferinţa Republica Moldova – România

Ziarul Financiar organizează pe 12 iulie la Chişinău, împreună cu Banca Transilvania şi Victoriabank, prima conferinţă dedicată mediului de business din Republica Moldova.

Cea mai mare companie antre­pre­norială din Republica Moldova a fost în 2016 (ultimele date disponibile) Dita Estfarm, cu activitate în do­meniul distribuţiei farma, arătă un top furnizat de Andrei Crigan, partener al firmei de consultanţă în domeniul exporturilor Gateway & Partners şi membru al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, care citează date de la Biroul Naţional de Statistică.
Clasamentul creează pentru prima dată o imagine clară asupra celor mai mari businessuri antreprenoriale de peste Prut, acolo unde cifra de afaceri a tuturor companiilor (străine, locale şi de stat) ajunge la peste 13 miliarde de euro anual. Comparativ, cifra de afaceri a tuturor societăţilor din România este de aproape 300 de miliarde de euro.

Ziarul Financiar va organiza pe 12 iulie la Chi­şinău conferinţa „Republica Moldova – România. Investiţii, comerţ, finanţare”, prin care vrea să aducă la aceeaşi masă antreprenori, bancheri, economişti, manageri din România şi Republica Moldova pentru a găsi împreună cele mai bune idei pentru creşterea economică, dar şi dezvoltarea culturii antreprenoriale şi de business peste Prut.

Astfel, ZF a început o serie de articole despre indicatorii economici şi de business ai Republicii Moldova, iar în ediţia de astăzi tema analizei este reprezentată de cele mai mari companii antreprenoriale din Republica Moldova.

Sursa: Ziarul Financiar

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top