Evenimente

FOOM – cea mai nouă berărie din Iași

La fostul restaurant Clubul Bursei, de pe strada Lăpușneanu, se fac ultimele pregătiri pentru cea mai nouă berărie din Iași – FOOM.

Leonard Mihoc – fondatorul brandului autohton de bere Nemțeana, pe care s-ar putea să-l știi de la Imperiul Leilor – împreună cu Ștefăniță Costin – care a condus bucătăria de la Brics – au pus la cale o berărie contemporană, fast-casual, cu meniu barbecue low and slow, stropit cu bere artizanală de la cei mai pricepuți berari locali și străini.

FOOM va fi una din cele mai mari berării din Iași, cu 180 de locuri înăuntru și o curte interioară generoasă.

Nemțeana va fi berea casei, dar vor fi 20 de tap-uri de bere, unde vor se vor roti beri artizanale complementare cărnurilor afumate la cuptor.

Meniu: coaste, cârnați, tacos, sandwich-uri, murături și sosuri, toate din producție proprie.

Detalii: „Avem un cuptor american Southern Pride, iar numele spune tot. Într-un episod din show-ul Kitchen Nightmare, Gordon Ramsay merge la un smokehouse care avea două cuptoare din astea și le spune că au Rolls Royce-ul afumătorilor. Ce îl face special este că folosește lemne pentru a da gust cărnii. Este alimentat la gaz, dar pentru afumat folosim esență de lemn natural, la o temperatură joasă, timp îndelungat. Un brisket de 10-12 kilograme îl lăsăm 12-14 ore la afumat.

Ce urmează: deschiderea oficială va fi spre sfârșitul anului, dar săptămâna viitoare berăria FOOM își deschide porțile pentru o singură seară, ca o avanpremieră la ce ni se pregătește în 2023.

Nemțeana împlinește 9 ani pe 1 decembrie și dă o petrecere împreună cu Simion Bogdan-Mihai și Lăutarii de mătase.

Toată distracția costă 200 Lei de persoană și include un meniu de degustare barbecue și bere Nemțeana cât cuprinde, inclusiv o bere neagră de tip Porter, care nu se găsește încă în magazine.

Locație: Lăpușneanu 3, fostul restaurant Clubul Bursei, vizavi de cinematograful Trianon (Republica)

Sursa: Iașul nostru

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top