Stiri

Noua parcare a Aeroportului din Iasi se deschide in septembrie

Aeroportul din Iași este în plină efervescență, cu lucrări în desfășurare în ritm accelerat. Noua parcare este aproape finalizată și va fi dată în folosință pasagerilor începând cu luna septembrie. În paralel, lucrările la noul terminal au intrat pe ultima sută de metri, iar la începutul lunii decembrie se va realiza receptarea acestuia.

Acum trei luni, conducerea aeroportului din Iași a luat decizia de a restricționa accesul mașinilor către zona terminalului. În această perioadă, doar autobuzele și autoturismele care au funcționat în regim de taxi sau ride-sharing au avut permisiunea să ajungă în aerogară. Cei care veneau cu propriile mașini erau redirecționați de către polițiști către parcările puse la dispoziție de Primărie.

“Am dat partea de parcare pe care am preluat-o in lucru si am predat-o de fapt constructorului sa o refaca, din fata terminalului T3 si partial T4 este finalizata. O folosim momentan pentru parcarea automobilelor celor care sunt angajati la aeroport si pentru echipajele avioanelor. Noi mai avem o parcare pentru angajati, dar este insuficienta de aceea prin reconfigurarea parcarii, vom avea mult mai multe drumuri de acces in fata terminalului, numarul de locuri de parcare in zona aceasta in care suntem noi acum este undeva la 140 este insuficienta ca sa o putem da in folosinta pasagerilor”, a declarat Romeo Vatră, Directorul Aeroportului International Iasi.

Noua parcare de la Aeroport se deschide în septembrie. Aceasta va avea o capacitate totală de aproximativ 600 de locuri, iar tarifele – 5 lei/oră, 60 lei/24 ore – rămân neschimbate, deocamdată.

Cu doar câteva zile rămase până la ridicarea restricției, pasagerii vor putea să-și parcheze mașinile în noua parcare a aeroportului. Această parcare modernă va dispune de aproximativ 600 de locuri și un sistem de gestionare avansat. Deocamdată, reprezentanții aeroportului mențin tarifele neschimbate.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top