Stiri

Andrei Apreotesei – noul director al Palatului Culturii din Iași

Tenorul Andrei Apreotesei a fost numit, prin ordin de ministru, directorul Palatului Culturii din Iași.

Joi, 25 ianuarie 2024, Ministrul Culturii, doamna Raluca Turcan, a semnat ordinul prin care Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași, preia conducerea Complexului Muzeal Național „Moldova”. În subordina acestuia se vor afla: Palatul Culturii, Muzeul Unirii, Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”, Muzeul „Poni-Cernătescu”, Palatul „Alexandru Ioan-Cuza” Ruginoasa, Muzeul de Sit Arheologic Cucuteni și Muzeul Viei și Vinului din Hârlău.

„Am acceptat propunerea de a prelua, pentru o perioada limitată, conducerea acestei instituții emblematice a Ministerului Culturii, deosebit de importantă pentru noi ieșenii, extrem de îndrăgită de către întreaga lume prin clădirile și patrimoniul său. Sunt convins că, alături de experiența echipei de management existentă acolo, vom reuși să facem lucruri minunate împreună. Mulțumesc doamnei Raluca Turcan, Ministrul Culturii, pentru decizia ce mă onorează, dar mai ales mă responsabilizează în a mă autodepăși prin muncă și dedicație pentru cultură, artă și frumos!” a declarat Andrei Apreotesei.

Tenorul Andrei Apreotesei este solist de operă, fondator și membru al proiectului 3 tenori ieșeni. Din 2016 este managerul Ateneului Național din Iași, instituția de cultură cu cea mai efervescentă creștere din Regiunea de Nord-Est.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top