concept trei iasi
Stiri

3 lucruri pe care TREBUIE sa le stii despre MASINA ta

3 lucruri pe care TREBUIE sa le stii despre MASINA ta
Cand vine vorba de masina personala, in mod sigur, ai face orice ca aceasta sa functioneze in cele mai bune conditii. Din pacate, daca nu ai studii de specialitate, este posibil sa nu faci totul ca la carte si sa mai neglijezi, uneori, ingrijirea componentelor acesteia, mai ales cand esti incepator. Ei bine, poti afla, in continuare, cateva sfaturi utile despre cum sa ai grija de automobilul personal, astfel incat sa te poti bucura de acesta mult timp.

Iata ce trebuie sa stii despre ingrijirea masinii tale:

  • Lichidul de frana

Lichidul de frana joaca un rol esential in ceea ce priveste sistemul de franare al masinii tale. Caldura generata in momentul franarii poate sa il afecteze prin incalzire excesiva, transformandu-l, in acest fel, in vapori. De aceea este esential ca punctul de fierbere al acestuia sa fie cat mai ridicat, astfel incat sa poata fi eficient chiar si la temperaturi foarte ridicate. Pentru acest lucru, el trebuie sa fie schimbat cu regularitate. Gasesti lichid de frana pe RaoAUTO, pentru a-i asigura masinii tale o performanta maxima. De asemenea, aici https://www.raoauto.ro/ poti consulta o gama variata de produse si instrumente pentru automobile. In mod garantat, nu vei fi dezamagit de calitatea acestora!

  • Antigelul

Un alt produs esential cu privire la longevitatea masinii tale este antigelul. Importanta acestuia este adesea neglijata de catre proprietarii de masini si, de cele mai multe ori, nu este utilizat corespunzator. Cum functioneaza? In primul rand, impiedica apa din instalatia de racire a masinii sa inghete, atunci cand temperaturile sunt foarte scazute. In al doilea rand, avand gradul de fierbere foarte mare, previne supraincalzirea motorului si a altor componente. De aceea, este important sa fie folosit atat iarna, cat si vara, pentru a te asigura ca ii oferi masinii protectia de care are nevoie.

motorul-masinii

  • Uleiul

Fiecare producator de masini are o parere diferita cand vine vorba de uleiul de motor. Cu toate acestea, un lucru este sigur: este important ca acesta sa fie schimbat in mod regulat. Mai mult, este esential sa alegi unul de inalta calitate, astfel incat sa nu ai parte de neplaceri. Cel mai usor este sa il schimbi la un service specializat, insa o poti face si de unul singur, daca doresti. Daca nu il vei schimba la timp, motorul automobilului va acumula praf si mizerie, ceea ce va grabi procesul de deteriorare a acestuia si vei ajunge sa ai parte de pagube materiale foarte mari.

Vrei sa te bucuri de o masina eficienta si rapida? Tine cont de aceste informatii si nu vei avea probleme!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top