rent a car iasi iasi
Stiri

Ce trebuie sa stii despre cursul de schimb valutar! Informatii care iti vor prinde bine!

Ce trebuie sa stii despre cursul de schimb valutar! Informatii care iti vor prinde bine!
Despre cursul de schimb valutar se vorbeste in conditii diferite, insa sunt necesare minime cunostinte pentru a stapani mai bine informatiile care il privesc. Spre exemplu, este de dorit sa se cunoasca definitia acestuia, conditiile in care evolueaza, informatii cu privire la rata de schimb valutar, precum ce este aceasta si cui serveste. Toate aceste informatii vor fi expuse in cele ce urmeaza.

Cursul de schimb valutar reprezinta valoarea monedei exprimate in alta moneda. Acest a evolueaza pe piata Forex in mod corect si concret. Cursul de schimb valutar cel mai urmarit de investitori este cel EUR/ USD. Aceasta pereche este foarte importanta.

Potrivit Curs BNR Valutar, in cazul in care cursul de schimb EUR/ USD este in crestere, acest lucru semnifica faptul ca, cu un simplu euro se pot obtine mai multi dolari. Pe acest site se poate vedea ca daca acest curs este in scadere, se obtin mai putini dolari pentru un euro.

Cum evolueaza un curs de schimb

Cum evolueaza un curs de schimb daca piata este in schimbare si monezile sunt cotate in mod diferit? Asadar, a cumpara EUR/ USD inseamna a realiza o dubla operatiune. Cursul de schimb se stabileste si in functie de evolutia cererii si ofertei in perechea de monezi. Cursul de schimb reflecta, asadar, increderea investitorilor in moneda unei anumite tari care emite aceasta valuta. Insa mai multi factori sunt importanti in ceea ce priveste nivelul cererii si ofertei.

Ce este si cui serveste rata de schimb valutar?

Rata de schimb valutar reprezinta valoarea unei monezi comparativ cu cea a altei monezi. Cursurile de schimb, fiind un punct de referinta in lumea comertului, in diverse fluxuri financiare, sunt direct influentate de investitiile in strainatate. De exemplu, daca o intreprindere europeana isi exporta bunurile in Statele Unite ale Americii, isi primeste plata in Dolari Americani. Si trebuie sa ii transforme in Euro, pe acesti dolari. De aceea, firma cere bancii euro in loc de dolari si cursul de schimb EUR/USD este utilizat ca si referinta in acest sens.

Evolutia ratei de schimb reprezinta in mod egal o arma pentru tarile ce emit devizel;e, pentru ca acestea isi pot mentine politicile specifice pentru a-si evalua moneda. Spre exemplu, daca in Europa s-ar dori sa se determine o competitie intre companii, acestea pot decide daca isi mentin politica monetara in ceea ce priveste scaderea valorii monezii comparativ cu altele.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top