concept trei iasi
Stiri

Cauzele infertilitatii in cuplu a�� De vorba cu Dr. Ruxandra Dumitrescu

Cauzele infertilitatii in cuplu a?? De vorba cu Dr. Ruxandra Dumitrescu
Dr. Ruxandra Dumitrescu te informeaza cu privire la cauzele infertilitatii in cuplu. Aceasta poate fi o problema serioasa pentru foarte multe persoane si de aceea este necesara parerea unui expert si vizita la un medic foarte bun. Noi recomandam o vizita la doamna Dr. Ruxandra Dumitrescu la clinica fertilia pentru solutionarea acestor probleme sau pentru ameliorarea lor.

Cauzele infertilitatii

In general cauzele tin de ambele parti, o treime fiind masculine si restul feminine. 30% dintre femei au o cauza tubara si 30% au o cauza anovulatorie ovariana. Aproximativ 10% dintre cuplurile care nu pot obtine o sarcina au o cauza inexplicabila si sunt destul de greu de ajutat.

Exista si cauze sociale pentru infertilitatea in cuplu. O astfel de situatie apare atunci cand partenerii se vad rar si sunt foarte stresati si foarte obositi.

Factorii care determina infertilitatea

In ultima perioada endometrioza s-a distins printre ceilalti factori tot mai mult. De asemenea au aparut tot mai multe cazuri de azoospermie, caz in care spermatozoizii lipsesc complet din lichidul seminal.. Acesti doi factori au fost cei mai frecventi in ultimii 10 ani. Cu 20 de ani in urma, cei mai importanti factori au fost inflamatiile si fibroamele cauzate de intreruperile de sarcina facute intr-un mod necorespunzator.

Importanta varstei in infertilitatea in cuplu

In ultima vreme se constata ca membrii cuplului se prezinta la analize pentru o posibila sarcina la varste tot mai inaintate, majoritatea avand peste 30 de ani. Se recomanda in acest sens verificarea periodica a rezervei ovariene.

Chirurgia in infertilitate de cuplu

Dr. Ruxandra DumitrescuA? detine o experienta relevanta in tratarea cuplulurilor infertile. Spre deosebire de un medic normal, un expert care gaseste un chist pe ovar nu va pune cauterul in zona pentru ca acesta va distruge un numar mare de foliculi si aceasta operatie va face mai mult rau, mai ales in conditiile in care chistul nu afecteaza cu nimic pacienta.

Solutii pentru cauza necunoscuta a infertilitatii

Se poate face stimulare ovariana cu contact normal acasa sau se pot face inseminari, astfel incat o sarcina sa fie posibila. Inainte de acestea, pacientilor li se va comunica rata posibila de succes, pentru a se evita aparitia depresiilor in urma esecului. O femeie infertila are acelasi stres psihologic ca si in cazul unei bolnave de cancer sau de HIV.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top