Stiri

4 idei MICI de amenajare a livingului care vor da impresia unui spațiu MARE

Pentru mulți dintre cei care locuiesc într-un apartament problema nu este doar cum să aranjeze mobila din living sau sufragerie, ci cum să o facă în așa fel încât rezultatul final să fie util și să lase camera să ”respire” în același timp.  

Livingul sau sufrageria sunt adesea locul central al unui apartament, dar atunci când avem doar o mică suprafață la dispoziție alegerea și amenajarea mobilierului poate semăna cu o problemă de matematică complexă.

Vestea cea bună este că poți avea un living care poate fi plin de obiecte utile și să se simtă, totuși, relativ spațios.

Iată câteva idei simple cu care vei reuși să ai un living în care să-ți fie drag să te relaxezi sau să lucrezi

 

  • Cheia amenajării: utlitatea și creativitatea

 

Aspectul cheie de care trebuie să ții cont în amenajarea unei camere a locuinței este alegerea atentă a mobilierului și obiectelor care se potrivesc spațiului, dar care servesc și unor scopuri multiple. 

De asemenea, un aspect important este să fii creativ cu amenajarea și să găsești acele moduri de așezare a mobilierului care să-ți permită să profiți de fiecare metru pătrat, inclusiv de acele colțișoare uneori ciudate, pe care nu știi niciodată cu ce le-ai putea mobila.  

Apoi, va trebui să alegi decorațiunile, cum ar fi obiecte de artă sau oglinzi, care vor adăuga personalitate locului fără a ocupa spațiul într-un mod evident. 

 

  • Centrul atenției, televizorul

 

Chiar dacă ești sau nu de acord cu această afirmație, realitatea, mai ales în țara noastră, este că televizorul este punctul central într-un living, judecând după cantitatea generoasă de timp pe care românii o alocă urmăririi diverselor programe. 

Dacă nu ai încă un televizor, poți oricând opta pentru un smart tv de la Ideall care va fi elementul central în jurul căruia îți vei organiza întreaga cameră. 

Un motiv excelent de a amenaja livingul în funcție de poziția televizorului este avantajul de a avea mai degrabă o așezare fixă, centrată în jurul acestuia, decât să fii nevoit să muți mobila prin casă ori de câte ori inviți câțiva prieteni la o seară de film. 

 

  • Renunță la tradiții

 

În apartamentele clasice și nespațioase din România este tentant să vrei să împingi mobila mare către pereți pentru a crea o oază de spațiu în centrul camerei. Spațiul creat astfel nu are însă o utilitate precisă, și ar putea fi folosit mult mai bine. 

De exemplu, poți opta pentru a așeza o canapea mai mică și două scaune șic față în față, transformând astfel spațiul gol din centrul livingului într-un loc dedicat conversațiilor cu partenerul de viață sau cu prietenii și rudele.

 

  • Folosește decorul pentru a genera atracție vizuală

 

Având mai multe surse de iluminare diferite la înălțimi diverse, privirile vor fi atrase către mai multe zone ale camerei, ceea ce va da impresia că sufrageria ta este mai mare și mai interesantă. 

De asemenea, este recomandat să adaugi obiecte care atrag atenția, cum ar fi o piesă de artă sau rafturi de cărți încorporate. Încearcă să amenajezi un perete ca o galerie atrăgătoare expunând o lucrare de artă sau oglinzi, ori adăugă unui perete un tapet cu accente îndrăznețe. 

Cu siguranță vei găsi multe alte idei pentru amenajarea livingului pentru a-l personaliza exact după gusturile tale.

Iată deci cum doar câteva mici schimbări îți pot transofrma principala cameră a locuinței într-un loc unde să stai cu plăcere și să te reîncarci în clipele tale de relaxare.   

Sursa foto: Shutterstock.com

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top