Stiri

400.000 de motoare EcoBoost produse la fabrica Ford de la Craiova

400.000 de motoare EcoBoost produse la fabrica Ford de la CraiovaFord a fabricat motorul cu numărul 400.000 la fabrica sa din Craiova, România, de la lansarea producției în mai 2012. Motorul cu numărul 400.000 este un motor EcoBoost de 1 litru cu 125 CP care a fost livrat la fabrica Ford de la Saarlouis (Germania) pentru a echipa un model Focus Titanium Deep Impact Blue, în 5 uși. Ford a început producția de motoare la uzina sa de clasă mondială de la Craiova în mai 2012, cu apreciatul motor EcoBoost de 1 litru, urmat în aprilie 2013 de motorul EcoBoost de 1,5 litri. În prezent, Ford fabrică la Craiova aproximativ 700 de motoare pe zi.

• Motorul cu numărul 400.0000 este un motor EcoBoost de 1 litru cu 125 CP care a fost livrat către fabrica Ford de la Saarlouis (Germania) pentru a echipa un model Focus

• Fabrica de motoare de la Craiova a demarat producția în mai 2012 cu motorul EcoBoost de 1 litru, care a fost desemnat trei ani la rând Motorul Internațional al Anului

• Ford a investit peste 230 de milioane de euro în fabrica de motoare de ultimă generație de la Craiova; în total, Ford investește peste 1 miliard de euro în producția de vehicule și motoare din România

Motoarele fabricate la Craiova sunt livrate la fabricile de vehicule Ford din Germania, Spania, Turcia, Taiwan și Thailanda.

pto_04

“Suntem foarte mândri de această realizare a fabricii de la Craiova. Uzina de Motoare de la Craiova are un rol foarte important în ansamblul flexibilității sistemului global Ford de producție a motoarelor, contribuind semnificativ la cerererea mare pentru vehicule Ford cu consum redus de combustibil și emisii scăzute de CO2”, a declarat John Oldham, șeful Secției de Producție Motoare de la Ford Craiova.

În prezent, Fabrica de Motoare de la Craiova are aproximativ 800 de angajați, care lucrează în 2 și 3 ture pentru a satisface cererea de pe piață pentru motoarele Ford EcoBoost.

400k_04

Pentru a marca producția a 400.000 de motoare, echipa Ford Craiova și pilotul Simone Tempestini care reprezintă România in Campionatul Mondial de Raliuri, au creat un film special, inspirat de faimoasele serii „Gymkhana” ale lui Ken Block. Puteți vizualiza aici versiunea completă a filmului.

Pilotii Napoca Rally Team vor evolua la Iasi duminica, 14 iunie, incepand cu ora 17.30 intr-un spectacol unic Aero Drive Show powered by Ford Iasi. Evenimentul va dura aproximativ 4 ore si va avea loc in zona ERA Shopping Park.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top