Stiri

5 lucruri pe care ieșenii ar trebui să le știe despre laptopurile second hand

În ultimii câțiva ani, cererea pentru laptopuri a crescut substanțial. Această tendință a cumpărătorilor este în creștere și în Iași, atât din partea profesioniștilor, a firmelor, cât și a persoanelor private, care au nevoie de laptopuri pentru activități de timp liber, lucru de acasă, școală, gaming etc. Însă nu toată lumea își permite să cumpere un device nou. Ce e de făcut în această situație? Fie te orientezi către un împrumut pentru cumpărarea unui laptop nou, fie optezi pentru achiziționarea unui laptop la mâna a doua, recondiționat (refurbished). Iată la ce trebuie să fii atent dacă te-ai hotărât să optezi pentru cea de-a doua variantă!

Unde găsești laptopuri second hand de calitate?

La nivel mondial, piața estimată pentru produsele electronice de consum recondiționate depășește 10 miliarde de dolari și este în creștere. Cererea este ridicată și la noi în țară, mai ales în marile orașe: București, Iași, Timișoara, Brașov.

Oamenii preferă să se orienteze către obiecte, aparate și device-uri în stare bună de funcționare, chiar dacă au mai fost folosite și de alții înainte, pentru că prețul este incomparabil mai mic față de cele noi, iar calitatea este de la bună la foarte bună – vezi aici laptopuri refurbished de la interlink.ro, ca să te convingi.

De multe ori, laptopurile recondiționate provin de la companii care au decis să treacă la modele mai performanțe. Poți avea norocul să găsești chiar un laptop care este nefolosit, dar din cauza unei simple zgârieturi a necesitat recondiționare. Cert este că dacă te vei îndrepta către un furnizor de încredere, acesta îți va prezenta și istoricul aparatului și îți poate oferi chiar și garanție – exact ca în cazul unui aparat nou, doar că la un preț mult mai mic.

5 lucruri pe care să le verifici înainte de cumpararea unui laptop refurbished

Iată la ce trebuie să fii atent, dacă te-ai hotărât să cumperi un laptop recondiționat (refurbished):

  1. Prețul. Trebuie să iei în considerare mai întâi bugetul de care dispui, înainte de a cumpăra un laptop. Stabilește de la bun început pentru ce îl vei folosi mai mult – acum și în viitor. Asta te va ajuta să alegi modelul cel mai potrivit pentru tine.
  2. Corpul laptopului și bateria. Caută eventuale zgârieturi și asigură-te că verifici sistemul de închidere/deschidere. Multe firme de recondiționare înlocuiesc bateriile vechi cu unele noi. Altele le vând cu bateria veche, așa că este bine să verifici și acest lucru.
  3. Sistemul de operare. Cel mai bine este să alegi un laptop cu un sistem de operare (OS) preinstalat – te va scuti de o preocupare în plus și acesta este un semn că aparatul nu are probleme tehnice de funcționare.
  4. Părțile componente. Informează-te dacă produsul pe care intenționezi să îl cumperi are componentele originale și dacă nu, cu ce tip de piese au fost înlocuite. Poți avea surpriza să descoperi un aparat deținut anterior de o companie care i-a înlocuit piesele originale cu unele chiar mai performante!
  5. Garanția. O firmă serioasă care comercializează produse refurbished îți va oferi, cu siguranță, și garanție extinsă pentru produsul achiziționat, astfel încât tu să fii liniștit că nu îți vei pierde banii investiți.

Așadar, soluția unui laptop recondiționat poate fi chiar mai avantajoasă decât investiția într-un produs nou și costisitor. În plus, aparatele refurbished sunt vândute în general împreună cu accesoriile aferente, cu licență de Windows home și pro.

Sursa foto: Pixabay.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top