Stiri

5 to go are planuri de expansiune la Iași și creează noi oportunități de business la nivel local

5 to go, brand 100% românesc, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea mai accesată franciză din România, își consolidează prezența în mai multe orașe importante din țară, Iașiul fiind unul dintre principalele obiective prezente pe această hartă strategică. Aici, 5 to go tocmai a deschis un birou regional de franciză, care va facilita expansiunea locală în perioada următoare.

Dezvoltarea businessului 5 to go constituie o oportunitate pentru antreprenorii din Iași care își doresc să  deschidă o cafenea sub această franciză, cu o investiție inițială accesibilă, în funcție de factori precum locația aleasă, suprafața acesteia și numărul de angajați și care se amortizează în 1-2 ani de funcționare a unei cafenele. Experiența antreprenorială nu este o condiție esențială pentru a accesa franciza, întrucât francizații se bucură de expertiza și susținerea echipei 5 to go pe tot parcursul procesului de deschidere și funcționare a cafenelelor.

În acest moment, la Iași există 11 cafenele 5 to go, dintre care patru au fost inaugurate în 2024: în luna ianuarie la Socola, în aprilie UMF Iași și Emil Racoviță, iar cel mai recent, în luna mai 2024, o altă locație și-a deschis porțile, în zona Miron Costin.

Clienții cafenelelor 5 to go din Iași fac parte din categorii de vârstă și sociale diferite, în funcție de zona în care acestea sunt amplasate, însă au în comun dorința de socializare într-un un spațiu cald și prietenos și preferința pentru gustări delicioase și cafeaua bună, cu aromă intensă a blendului creat special pentru lanțul de cafenele 5 to go.

Câteva informații relevante legate de specificul consumatorilor din Iași, de preferințele lor și de vânzările din cafenelele recent deschise se regăsesc mai jos.

  • Clienții cafenelei Iași Socola sunt în principal elevii școlilor din proximitate și locuitorii din cartier. Aici, media de vânzare din săptămâna deschiderii a fost de 1.800-2.000 de lei.
  • Iași UMF se află în curtea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa“ Iași, iar clienții sunt în proporție de 80% studenții din cadrul facultăților de Medicină și Farmacie, dar și cadrele didactice și medicii spitalului Spiridon, cel mai important din Iași. Aici, media de vânzare în săptămâna deschiderii a fost de 2.000-2.500 lei. Produsul de bază pentru studenți este cafeaua Big / Latte,  dar și sendvișurile se vând foarte bine, fiind gustarea perfectă pentru energie la cursuri.
  • Iași Emil Racovita este situată lângă unul dintre liceele de top din Iași, unde se organizează frecvent olimpiade și concursuri naționale. 60% din clienți sunt elevii de la liceu și părinții lor, dar și locuitorii din cartier, angajații de la bănci, farmacii și cabinetul medical din proximitate. Media de vânzare în săptămâna deschiderii a fost de 1.200-1.500 lei. Aici, elevilor le place misterul: au fost foarte încântați de Mystery Latte si Mystery hot chocolate, dar și de cookie-urile cu ciocolată, care au înregistrat vânzări neașteptat de bune.
  • Iași Miron Costin este situată lângă liceul cu același nume, în apropierea unui parc, într-unul dintre cele mai mari cartiere din Iași – Alexandru cel Bun. Aici, 50% dintre clienți sunt elevii liceului Miron Costin, dar printre cumpărătorii fideli de numără și viitorii șoferi care pleacă la orele de condus de la școala de șoferi din imediata proximitate a cafenelei, angajații de la băncile și farmaciile din zonă. Media de vânzare în săptămâna deschiderii a fost de 500-700 lei, mai mică decât media, întrucât cafeneaua a fost deschisă pe timp de vacanță, iar copiii au fost fascinați de aromele Boba tea, înainte de toate.

Cu un număr de 580 de cafenele deschise în acest moment, 5 to go targetează un total de 650 de locații până la finalul anului și atingerea bornei de 1.000 de cafenele în următorii 4 ani.  Aproape jumătate dintre aceste locații se află la București, însă sunt vizate 40 de orașe noi, iar birourile regionale de franciză deschise în luna iunie la Iași, Cluj și Timișoara vor facilita procesul accelerat de dezvoltare, îmbunătățind timpul de selectare și validare a spațiilor adecvate pentru cafenele și facilitând conexiunea cu cei care vor franciza în aceste zone și un răspuns mai prompt atunci când este necesar.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top