Stiri

6 moduri simple pentru a va proteja casa de incendii

Mentinerea in siguranta a locuintei si a familiei este extrem de importanta. O flacara simpla poate creste si se poate transforma intr-un incendiu de proportii daca actiunile necesare nu sunt luate la timp. Acesta este un motiv bun pentru care ignifugarea casei voastre nu numai ca poate salva pierderi inutile, dar va poate tine familia in siguranta.

Aici aveti cateva sfaturi pe care le puteti urmari atunci cand vreti sa va protejati casa impotriva focului:

  1. Instalarea unei alarme de fum: o alarma functionala este extrem de importanta pentru a va proteja locuinta. Daca aveti deja o alarma de fum instalata, asigurati-va ca aceasta este in stare buna de functionare. Aceste alarme de fum joaca un rol important in detectarea unui incendiu intr-un stadiu incipient. Dupa instalarea lor, verificati periodic sistemul si inlocuiti bateriile cel putin o data la patru luni.
  2. Ignifugarea casei: este o operatiune realizata de catre personal specializat, prin care materialele combustibile din casa sau din structura casei sunt acoperite cu substante speciale care inhiba focul si va protejeaza impotriva mucegaiului. Procesul incetineste aprinderea materialelor si nu permite extinerea incendiului, asta in cazul in care focul a fost iscat.
  3. Cumparati stingatoarea de incendiu: instalarea stingatoarelor de incendiu poate fi utila si reprezinta cea mai buna aparare impotriva unui incendiu. Asigurati-va ca stingatoarele sunt instalate langa locurile care sunt predispuse la foc, cum ar fi bucataria. De asemenea, puneti-le in punct de acces usor accesibile, astfel incat sa nu aveti dificultati atunci cand aveti nevoie sa le folositi. Verificati si data de expirare a acestora si inlocuiti stingatoarele ori de cate ori este necesar.
  4. Reparati instalatiile electrice defectuoase: cablurile defecte sunt unele dintre cele mai frecvente motive din spatele iscarii unui incendiu. Este intotdeauna bine sa angajezi un electrician pentru a inspecta instalatia in mod regulat. Nu supraincarcati instalatia cu dispozitive care consuma excesiv. Aveti grija la daunatorii care pot deteriora izolatia electrica si inlocuiti acolo unde este cazul. In cazul instalatiilor exterioare, asigurati-va ca instalatia este evaluata pentru utilizarea la exterior.
  5. Reparati prizele defecte: in afara de cablurile defecte, incendiile pot fi declansate si de prizele defecte. Evitati supraincarcarea prizelor! Deconectati sau opriti aparatele atunci cand nu le utilizati sau inainte de a merge la culcare.
  6. Aveti grija la lumanari: lumanarile contribuie la crearea unei ambiante excelente si confortabile si, daca nu sunt utilizate in mod corespunzator, pot fi un pericol major de incendiu. Pozitionati-le in asa fel incat sa nu fie usor lovite. Daca aprindeti o lumanare, asigurati-va ca o stingeti inainte de a parasi camera. Flacara din lumanare poate aprinde in doar cateva secunde orice material din casa.

Protejarea casei voastre este extrem de importanta, avand in vedere aceasta serie de pericole potentiale. Luati legatura cu cei mai buni contractori pentru a va proteja casa de pericolele unui incendiu.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top