Stiri

Ce este un patut co-sleeping

Exista numeroase motive pentru care parintii, in special mamele decid sa practice co-sleepingul. Avantajele sunt semnificative atat pentru mama cat si pentru bebelus. Atat mama cat si copilul au parte de mai mult somn iar alaptatul pe timul noptii este mult mai facil si productia lactatiei este stimulata.

Tocmai pentru ca dormitul impreuna cu bebelusul aduce atatea avantaje dovedite stintific si confirmate de parinti, producatorii de articole pentru bebeblusi au scos pe piata asa numitele patuturi co-sleeping.

Un patut co-sleeping , este acest model de pat pentru bebelus ce iti permite sa detasezi una dintre cele doua laterale mari ale patului si sa ii reglezi inaltimea astfel incat salteaua patutului sa ajunga la nivelul saltelei patului de adulti. Avand laterala detasata si inaltimea reglata dupa necesitati, vei putea apropia patutul co-sleeper de patul tau, si il vei avea astfel pe bebe tot timpul langa tine.

Acest lucuru iti va permite sa il mangai, sa il linistesti si sa il alaptezi mult mai simplu si confortabil pentru amandoi, iar bebelusul se va simti bine simtind ca mami este aproape.In functie de model, patuturile pentru co-sleeping vin si cu alte caracteristici speciale si anume posibilitatea de a fi prinse de patul parintilor sau posibilitatea de a se inclina intr-o parte pentru a ajuta in cazul problemelor de reflux ale bebelusului ce apar in special in primele saptamani de viata.

O alta caracteristica comuna a patuturilor co-sleeping, de la care exista foarte putine exceptii, este faptul ca ele sunt proiectate sa fie folosite doar in primele luni de viata ale bebelusului. Asta inseamna ca in momentul in care bebelusul se poate ridica singur in sezut, marea majoritatea patuturilor co-sleeping nu mai pot fi foloisite. Cel putin cele din material textil. Cele din lemn isi pot gasi ulterior si alta intrebuintare in functie de model ca si un fel de bancuta mai atipica.

Exista totusi o exceptie si anume patutul pentru co-sleeping Dremy Plus de la Treppy care datorita caracteristicilor sale speciale si ale dimensiunilor generoase poate fi folosit de la nastere si pana la 3 ani. Asta se datoreaza unei caracteristici unice ale acestui patut si anume, una dintre laterale poate fi culisata total sub pat, astfel incat patutul poate fi transformat in mai putin de cinci secunde din patut normal in patut co-sleeping sau vice versa. La acest patut cu dimensiunea de 120×60 cm, nu este necesara detasarea completa a lateralei, cum se intampla in cazul patuturilor co-sleeper tipice de dimesniuni mai mici.

Astfel, in cazul patutului Dreamy Plus, vei avea libertatea ca parinte sa folosesti, in functie de nevoi, patutul ca si co-sleeper noaptea si patut normal in timpul zilei. Daca te numeri printre parintii care isi doresc sa isi tina copilasul cat mai aproape pe timpul noptii, te sfatuim sa iei in calcul in primul rand siguranta bebelusului si sa nu dormi cu el in acelasi pat.

Exista mult prea multe pericole, accidente care ar putea sa se intample daca bebe ar dormi cu parintii in pat. Tocmai de aceea te sfatuim sa alegi unul dintre modele de patut co-sleeping disponibile pe piata. Astfel bebe este in siguranta si tu esti mai linistita.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top